BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Sri Lanka'ya diyalog çağrısı----

BM'den Sri Lanka'ya diyalog çağrısı

BM'den Sri Lanka'ya diyalog çağrısı
11 Mayıs 2022 - 06:55 www.finansgundem.com

BM, ekonomik kriz ve temel gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle hükümet karşıtı protestoların can kayıplarına yol açtığı Sri Lanka'da yetkililere diyalog çağrısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM), ekonomik kriz ve temel gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle hükümet karşıtı protestoların can kayıplarına yol açtığı Sri Lanka'da, daha fazla şiddetin önlenmesi için yetkililere diyalog çağrısında bulundu.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet yaptığı yazılı açıklamada, Sri Lanka'daki son gelişmeleri değerlendirdi.

Bachelet, hükümet yanlılarının dün başkent Kolombo'da barışçıl göstericilere saldırmasından derin endişe duyduğunu belirterek, "Şiddetin her türlüsünü lanetliyor ve meydana gelen saldırıların bağımsız, şeffaf, etraflı bir şekilde soruşturulması için yetkililere çağrıda bulunuyorum." dedi.

Protestolarda görevlendirilen güvenlik güçlerinin sadece asayişi sağlamak için güç kullanması gerektiğini vurgulayan Bachelet, güç kullanılarak barışçıl protestoların dağıtılmasına karşı çıktığını kaydetti.

Bachelet, "Halkın yaşadığı sosyal ve ekonomik zorluklar karşısında Sri Lanka hükümetini, toplumun tüm kesimleriyle diyaloğa girmeye davet ediyorum." açıklamasında bulundu ve mevcut gerilimin düşmesi için yetkilileri adım atmaya çağırdı.

Kolombo'da dün hükümet yanlıları ve protestocular arasında yaşanan çatışmalarda en az 8 kişi yaşamını yitirmiş, yaklaşık 250 kişi yaralanmıştı.

Çatışmaların ardından Savunma Bakanlığı, orduya protestoculara ateş açma emri vermişti.

Ne olmuştu?

Elektrik kesintilerinin 13 saati bulmasının ardından bir grup gösterici 31 Mart'ta Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın konutu yakınlarında toplanmaya başlamıştı. Polis göstericilere biber gazı ile müdahale etmiş ve bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Gösterileri "terör eylemi" olarak nitelendiren ve yaşananlardan "aşırılıkçı güçleri" sorumlu tutan Devlet Başkanı Rajapaksa, 1 Nisan'da olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

OHAL tedbirleri, 5 Nisan'da kaldırılmış ancak ülke genelinde gösteriler devam etmişti. Bunun üzerine 6 Mayıs'ta yeniden OHAL ilan edilmişti.

Güney Asya'daki 21 milyon nüfuslu ada ülkesi Sri Lanka'nın, 1948'den bu yana en ağır ekonomik krizle mücadele ettiği belirtiliyor.

Sri Lanka'da orduya protestoculara ateş emri verildi

 

Sri Lanka'da sokağa çıkma yasağı!

 

Sri Lanka'da yeniden OHAL ilan edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)