BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Mısır'daki idam cezalarına sert tepki----

BM'den Mısır'daki idam cezalarına sert tepki

BM'den Mısır'daki idam cezalarına sert tepki
28 Nisan 2014 - 22:46 www.finansgundem.com

Ban Ki-mun, Mısır'da 683 kişinin idam cezasına çarptırılması kararının adil yargılamanın temel prensiplerinden uzak olduğunu kaydetti

BM Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, Mısır'da yeniden bir toplu idam cezası kararı verilmesinden büyük endişe duyduğu belirtilerek Ban'ın "En temel adil yargılama standartlarını bile karşılamayan bu idam kararları, Mısır'ın uzun vadedeki istikrar beklentilerini baltalayacaktır" ifadesine yer verildi.

Mahkeme kararının bölgesel ve güvenlik açılarından birtakım etkileri olabileceği belirtilen açıklamada, Mısır'ın istikrarının tüm Ortadoğu ve Kuzey Afrika'nın istikrarı için büyük önem taşıdığı vurgulandı. 

Açıklamada, 6 Nisan Gençlik Hareketi'nin yasaklanması kararı da eleştirilerek Ban'ın, bu kararın barışçıl toplanma hakkını ciddi şekilde ihlal edebileceğine inandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, Ban Ki-mun'un bu ve diğer konudaki kaygılarını gelecek hafta Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi'ye aktaracağı dile getirildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)