BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den kritik Kuzey Kore raporu----

BM'den kritik Kuzey Kore raporu

BM'den kritik Kuzey Kore raporu
09 Şubat 2021 - 08:08 www.finansgundem.com

BM’nin gizli raporunda, Kuzey Kore'li hackerlar nükleer füze programları için yüz milyonlarca dolar çaldığı yazıyor

Birleşmiş Milletler raporuna göre, Kuzey Kore'li bilgisayar korsanları ülkenin nükleer ve balistik füze programlarını finanse etmek için yüz milyonlarca dolar çaldı.

BM'ye ait gizli ibareli belgeye göre Kim Jong Un rejimi Kuzey Kore'nin ekonomisini ayakta tutmak için "finans kurumlarına ve sanal döviz bürolarına karşı operasyonlar" yürütmekle suçlanıyor.

Söz konusu rapor, Birleşmiş Milletler'in (BM) Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un başkanlık ettiği nükleer programın etkinliğini izlemekle görevli organı Kuzey Kore Uzmanlar Paneli tarafından kaleme alındı.

Raporda yer alan BM üyesi bir ülke, bilgisayar korsanlarının 2019 ile Kasım 2020 arasında 316.4 milyon dolar değerinde sanal varlık çaldığını iddia etti.

Raporun ayrıntıları henüz paylaşılmış değil. Ancak CNN'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki diplomatik kaynak aracılığıyla elde ettiği bazı kısımlarında Kuzey Kore'nin "bölünebilir malzeme ürettiği, nükleer tesislere sahip olduğu ve balistik füze altyapısını iyileştirdiği" iddia edildi.

Kuzey Kore'nin Birleşmiş Milletler misyonu, söz konusu iddialara yanıt vermedi. Ancak Kim, iddialarla doğru orantılı olarak geçen ay yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programları için yeni, gelişmiş silahlar geliştirmek adına çalışacağını söylemişti.

Raporda göze çarpan noktalardan biri de Kuzey Kore ve İran'ın kritik parçaların ticareti de dahil olmak üzere uzun menzilli füze geliştirme projelerinde işbirliğini yeniden devreye soktuğu iddiası.İran'ın benzer teknoloji arayışı ve mevcut balistik füze cephaneliği, Tahran'ın bazı Arap komşuları ve ABD ile uzun süredir devam eden anlaşmazlıklarında önemli bir parlama noktası.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)