BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Kobani çağrısı: IŞİD ele geçirirse...----

BM'den Kobani çağrısı: IŞİD ele geçirirse...

BM'den Kobani çağrısı: IŞİD ele geçirirse...
10 Ekim 2014 - 19:17 www.finansgundem.com

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye'ye çağrıda bulunarak, IŞİD'in Kobani'yi ele geçirdiği takdirde sivilleri katledeceğini söyledi

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Türkiye'ye çağrıda bulunarak, IŞİD'in kobani'yi ele geçirdiği takdirde büyük ihtimalle sivilleri katledeceğini bunu önlemek için Kobani'yi korumak isteyen Kürt gönüllülere izin verilmesi gerektiğini ifade etti.

AFP ve Reuters ajanslarının haberine göre, Cenevre'de basın toplantısı düzenleyen Mistura, Kobani'de halen çoğu yaşlı 500 ila 700 arasında kişi olduğunu söyledi.

Mistura, "Kentteki meşru müdafaya destek olunması için Türk yetkililerden mülteci geçişine izin verilmesini istiyoruz" diye konuştu. Mistura; Türkiye'ye, "kendi topraklarından yapabildiği kadarıyla koalisyonun caydırıcı eylemlerine destek vermesi" için de çağrıda bulundu.

"Herkes bu katliamı durdurmak için elinden geleni yapmalı" diyen BM temsilcisi, "İnsanların kafasının kesildiğine şahit olmamayı ümit ediyoruz" ifadesini kullandı.

Mistura, Kobani'nin IŞİD'in eline geçmesi halinde ilçedeki sivillerin "büyük ihtimalle katledileceğini" ve militanların sınır bölgesinin büyük bölümünü kontrol altına alacağını söyledi.

AFP, "çatışmalarda genellikle tarafsız kalmaya gayret eden BM'nin bu kez alışılmışın dışında bir açıklama yaptığına" dikkat çekerken, Mistura'nın "kilit öneme sahip Kobani'deki tehlikeli durum nedeniyle eşine az rastlanır bir çağrıda bulunduğunu" belirtti. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)