BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Kazakistan'a 'bağımsız soruşturma' çağrısı----

BM'den Kazakistan'a 'bağımsız soruşturma' çağrısı

BM'den Kazakistan'a 'bağımsız soruşturma' çağrısı
12 Ocak 2022 - 17:18 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi (OHCHR), Kazakistan’daki protestolar sırasında meydana gelen ölümlerle ilgili güvenlik güçlerinin gereksiz ve orantısız güç kullanıp kullanmadığının belirlenmesi için soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu.

OHCHR sözcüsü Liz Throssell, konuya ilişkin açıklamasında, Kazakistan İçişleri Bakanlığı’nın 11 Ocak itibariyle yaklaşık 9 bin 900 kişinin gözaltında tutulduğunu açıklamasının altını çizerek, “Bu çok büyük bir sayı” dedi.

Throssell, “Uluslararası hukuka göre, insanların barışçıl protesto ve görüş açıklama hakları var. Sadece görüşlerini ifade ettikleri için gözaltına alınmamaları gerekir” diyerek, sırf bu haklarını kullandıkları için gözaltına alınanların tümünün derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Tüm tutukluların temel insan hakları kapsamında bir avukata erişiminin olması gerektiğini söyleyen Throssell, “Bizim için çok önemli olan, Kazakistan İnsan Hakları Denetçiliği’nin gözaltı yerlerini ziyaret ederek işkence ile ilgili ‘Ulusal Önleme Mekanizması görevini’ tam olarak yerine getirebilmesidir” ifadelerini kullandı.

Kazakistan’daki gözaltılar 10 bine yaklaştı

 

Kazakistan'da yeni hükümet belli oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)