BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Hollanda polisinin şiddetine tepki----

BM'den Hollanda polisinin şiddetine tepki

BM'den Hollanda polisinin şiddetine tepki
04 Ocak 2022 - 16:49 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) İşkenceyle Mücadele Özel Raportörü Nils Melzer, Hollanda'da polisin, Kovid-19 kısıtlamaları ve aşı politikalarına karşı düzenlenen protestolarda şiddet kullanmasına tepki gösterdi.

Özel Raportör Melzer, Twitter'da Hollanda Dışişleri Bakanlığı hesabını da ekleyerek paylaşımlarda bulundu. Hollanda polisinin göstericilere karşı şiddet içeren videolarını alıntılayan Melzer, ABD'de siyahi George Floyd'un öldürülmesinden bu yana "en iğrenç" polis şiddetlerinden birine tanıklık ettiğini vurguladı. Melzer, "Bu memurlar ve amirleri işkence suçundan yargılanmalıdır. Bu vahşet burada ve şimdi durdurulmalıdır" ifadesini kullandı.

Hollanda hükümetine, meydana gelen polis şiddeti nedeniyle protesto notası da gönderileceğine dikkati çeken Melzer, bu yıl Hollanda, Fransa ve Polonya'ya yapacağı ziyaretlerde polis şiddetine odaklanacağını bildirdi.

Melzer, ziyaretleri öncesi, polis şiddetinden mağdur olanları, görgü tanıklarını ve sivil toplum kuruluşlarını Hollanda'daki polisin tutumu da dahil olmak üzere kendisine kanıtlar sunmaya davet etti.

Polis şiddeti görüntülere yansıdı

Hollanda'da 2 Ocak'ta yüzlerce kişi, Amsterdam Belediyesinin yasaklamasına rağmen, hükümetin Koid-19 kısıtlamaları ve aşı politikalarına karşı protesto düzenlemişti.

Melzer'in alıntı yaptığı videoda, Hollanda polisinin yerde yatan bir göstericinin üzerine köpek saldığı ve copla şiddet uyguladığı görülüyor.

Polis köpeğinin kolunu kaptığı ve uzun süre bırakmadığı göstericinin yerlerde sürüklenmesi sosyal medyada yoğun tepkilere neden olmuştu.

Hollanda'da Kovid-19 kısıtlamaları protesto edildi

 

Hollanda polisinden 'köpekli' müdahale

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)