BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den G7 ülkelerine iklim finansmanlarını artırma çağrısı----

BM'den G7 ülkelerine iklim finansmanlarını artırma çağrısı

BM'den G7 ülkelerine iklim finansmanlarını artırma çağrısı
06 Mayıs 2021 - 20:19 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, G7 ve diğer gelişmiş ülkelere gelecek 5 yıl içinde iklim finansmanlarını artırması çağrısı yaptı

Almanya ve Birleşik Krallık tarafından düzenlenen 12. Petersberg İklim Diyaloğuna video mesaj yoluyla katılan BM Genel Sekreteri Guterres, geçen yıl da aşırı hava olaylarının ve iklim değişikliğinden kaynaklanan felaketlerin en yüksek seviyelere ulaştığı ve gezegenin uçurumun kenarında olduğu uyarısı yaptı.

Az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadeleye adaptasyonu için finansal ve teknolojik destek gerektiğine dikkati çeken Guterres, G7 ve diğer gelişmiş ülkelere gelecek 5 yıl içinde iklim finansmanlarını artırması çağrısı yaptı.

Guterres, zengin ülkelerin gelişmekte olan ülkelerde iklim değişikliğiyle mücadele için yıllık 100 milyar dolar taahhüdünü yerine getirmesi çağrısında da bulundu.

KÖMÜR KULLANIMINA SON VERİLMESİ

Gelişmiş ülkelerin 2030 yılına kadar kömür kullanımına son vermesi, diğer ülkelerin ise 2040 yılına kadar kömür kullanmayı bırakması gerektiğini belirten Guterres, fosil yakıtların artık yenilenebilir enerji kaynaklarından daha pahalı olduğuna dikkati çekti.

ÜLKELERİN KARBON EMİSYONUNU YÜZDE 45 AZALTMASI GEREKİYOR

Antonio Guterres, 2050 yılına kadar sıfır karbon hedefine ulaşılabilmesi için ülkelerin 2030 yılına kadar küresel karbon emisyonunu yüzde 45 azaltması gerektiğini söyledi.

BM'den Kıbrıs açıklaması

 

BM: Dünya uçurumun eşiğinde

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)