BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'den Etiyopya'ya uyarı: Yardımlar durabilir----

BM'den Etiyopya'ya uyarı: Yardımlar durabilir

BM'den Etiyopya'ya uyarı: Yardımlar durabilir
07 Ocak 2022 - 11:02 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler, bir yılı aşkın iç savaşın sürdüğü Etiyopya'nın Tigray bölgesinde, insani malzemeler, yakıt ve nakdi yardımlar gelmezse yardım operasyonlarını durdurmak zorunda kalabileceği uyarısında bulundu.


BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, 15 Aralık'tan bu yana Tigray'a gıda ve diğer yardım malzemelerinin bulunduğu hiçbir kamyonun girmediğini, bölgede insani durumun kötüleşmeye devam ettiğini belirtti.

Bölgedeki 6 milyon kişiden 5,2 milyonunun ihtiyaçlarının karşılanması için Tigray'a her gün 100 kamyonluk malzeme girmesi gerekiyor.

Dujarric, "12 Temmuz'dan bu yana ihtiyacın sadece yüzde 12'sine denk gelen malzeme bölgeye gidebildi. Nakit olmadan, BM yerel tedarikleri satın alamaz ve yerel personeline ödeme yapamaz. Yakıt olmadan gıda dağıtımı yapacak kamyonları hareket ettiremez, ihtiyaç tespiti yapmamız gereken yerlere ulaşamaz" dedi.

Ülkenin kuzeyinde Kasım 2020'de başlayan 1 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar, yaklaşık 2,5 milyon kişiyi yerinden etti, bölgede 6 milyona yakın kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Japonya'dan Etiyopya'ya acil yardım

 

2022'de 22 milyon Etiyopyalı insani yardıma ihtiyaç duyacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)