BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM'de oy hakkını kaybeden İran ABD'yi suçladı----

BM'de oy hakkını kaybeden İran ABD'yi suçladı

BM'de oy hakkını kaybeden İran ABD'yi suçladı
12 Ocak 2022 - 23:44 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Genel Kurul'da oy hakkını kaybeden İran, borçlarının ABD'nin yaptırımları nedeniyle ödenemediğini duyurdu.Trump döneminde getirilen tek taraflı bankacılık yaptırımları nedeniyle İran'ın dolar bazlı işlemler yapması engelleniyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM)'deki oy kullanma hakkının askıya alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İran'ın  BM'nin kurucu ve aktif bir üyesi olarak BM ve diğer uluslararası örgüt ve kuruluşlara üyelik aidatlarını tam ve zamanında ödemeyi taahhüt ettiğini söyleyen Hatibzade, "Maalesef üst üste iki yıldır ABD'nin acımasız ve yasa dışı yaptırımları nedeniyle ülkemizin ödemelerinde sıkıntılar yaşanıyor." ifadelerini kullandı.

Ülkesinin BM'ye borçlarını daha hızlı ödeyebilmek için güvenli bir kanal oluşturmaya çalıştığını ifade eden Hatibzade, BM Genel Sekreterliğinin de tek taraflı yaptırımlara maruz kalan ülkelerin özel durumunu dikkate alması gerektiğini vurguladı.

BM'den 8 ülkeye: Borç varsa oy yok

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)