BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM zirvesinde aşı krizi!----

BM zirvesinde aşı krizi!

BM zirvesinde aşı krizi!
19 Eylül 2021 - 08:52 www.finansgundem.com

Salı günü başlayacak olan BM zirvesi öncesi katılımcı liderlerin aşı olması konusunda bir kriz yaşanıyor. Brezilya lideri Bolsonaro, ‘aşı olmayacağını ve zirvede konuşma yapacağını’ açıkladı

Salı günü başlayacak Birleşmiş Milletler (BM) zirvesi öncesinde ‘liderlerin aşılanmasıyla’ ilgili bir kriz yaşanıyor. Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Kovid-19 aşısı olmamasına rağmen BM Genel Kurulu’na katılacağını açıkladı. Bolsonaro, aşı olmamasına rağmen BM Genel Kuruluna katılacağını ve konuşma yapacağını söyledi. Öte yandan, Bolsonaro’nun BM Genel Kurulu’na katılmasına izin verilip verilmeyeceği belirsizliğini koruyor.

New Yorklu yetkililer, BM Genel Kurulu’na katılım için aşı sertifikası gösterme şartı getirilebileceğini ifade etmişti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise bu şartın ülke liderlerine dayatamayacağını belirtmişti.

Aşı karşıtı söylemleriyle sık sık gündem olan Bolsonaro, geçtiğimiz yıl koronaCvirüse yakalanmasına rağmen aşı olmama yönündeki ısrarını sürdürüyor.

BM GERİ ADIM ATTI

Son olarak BM, görüşmelerine katılacak lider ve delegelere Kovid-19 aşısı olduklarına dair kanıt göstermeleri zorunluluğundan geri adım attı. BM 76. Genel Kurul Başkanı Abdulla Shadid, Rusya’nın liderlere aşı zorunluğu kararına tepkisinin ardından, bu kararın uygulanmayacağını bildirdi.

New York Belediyesi Uluslararası İlişkiler Departmanı BM’ye mektup göndererek, kentin kapalı alanlara girişte aşı zorunluğu kuralı bulunduğunu hatırlatıp, bu kuralın BM binasına girişte de uygulanması gerektiğini  bildirmişti.

Rusya ise Shadid’nin kararı desteklediği ve uygulayacağı açıklamasının ardından aşı zorunluluğuna tepki göstermişti. Rusya’nın Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, 193 üye ülkeye  gönderdiği mektupta, delegelerin aşı olduklarına dair kanıt göstermezlerse Genel Kurul salonuna girmelerinin engellenmesinin BM şartını ihlal edeceğini belirtmişti.

ABD ENDİŞELİ

Dünya liderlerini bu yıl ‘hibrit’ formatta bir araya getirecek olan, BM Genel Kurulu Görüşmeleri’nde Afganistan, Kovid-19 salgını ve iklim değişikliği konuları ele alınacak. Zirveye, 100’den fazla devlet ve  hükümet başkanı ile dışişleri bakanı ve delege katılacak, liderlerin bazıları ise video mesaj gönderecek. ABD’ye gelen ve aşı olmayan delegelere BM binası dışında aşı olma fırsatı sunulacak.

BM’ye ev sahipliği yapan ABD, New York’a çok sayıda delege geleceği için zirvenin virüsün hızla yayılacağı etkinlik olmasından endişe duyuyor ve ülke liderlerinin video mesaj göndermesini tercih ediyor.

Rus ilaç şirketi R-Farm, İngiliz Oxford/Astrazeneca aşısının üretimine başladı

 

Apple’dan aşı olmayan çalışanları için karar

 

FDA üçüncü doz aşıya karşı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)