BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM ve Türkiye'den Trump'a Golan tepkisi----

BM ve Türkiye'den Trump'a Golan tepkisi

BM ve Türkiye'den Trump'a Golan tepkisi
21 Mart 2019 - 23:22 www.finansgundem.com

BM'den, Trump'ın "İsrail'in, işgal ettiği Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanıma zamanının geldiği" yönündeki açıklamasına tepki gösterildi. Bakan Çavuşoğlu da Trump'a açıklamaları nedeniyle tepki göstedi

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter sözcülerinden Farhan Haq, Trump'ın açıklamasına  ilişkin, AA muhabirine, ''Bu konudaki bütün BM kararlarının arkasındayız.'' dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin 1981 yılında aldığı 497 sayılı karar,  İsrail'in Golan Tepeleri'ni işgaline karşı çıkıyor ve kararda ''İsrail'in işgal  altındaki Golan Tepeleri'nde kendi kanunlarını, yargısını ve idaresini uygulama  kararı hükümsüzdür ve uluslararası hukuki geçerliliği yoktur.'' deniliyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda,  "Ülkelerin toprak bütünlüğü uluslararası hukukun en temel ilkesidir. ABD’nin,  İsrail’in uluslararası hukuka aykırı hamlelerini meşrulaştırma çabaları, bölgede  sadece daha fazla şiddet ve acıya yol açar. Türkiye, Suriye’nin toprak  bütünlüğünü desteklemektir." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından "52 yılın ardından ABD  için İsrail'in GolanTepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı  geldi." açıklaması yapmıştı.

KALIN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "ABD yönetiminin  Filistin topraklarını işgal eden İsrail'in Golan Tepeleri'ne yönelik hukuk dışı eylemlerini meşrulaştırmaya çalışması, işgal politikasına destek vermek ve  çatışmaları derinleştirmek demektir." değerlendirmesinde bulundu. 

Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, ABD Başkanı  Donald Trump'ın Golan Tepeleri açıklamasına ilişkin paylaşımda bulundu.

Uluslararası hukukun, ülkelerin toprak bütünlüğünü garanti altına  aldığını belirten Kalın, şu ifadeleri kullandı:

"ABD yönetiminin Filistin topraklarını işgal eden İsrail'in, Golan  Tepeleri'ne yönelik hukuk dışı eylemlerini meşrulaştırmaya çalışması, işgal  politikasına destek vermek ve çatışmaları derinleştirmek demektir."

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından "52 yılın ardından ABD  için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tam olarak tanımanın zamanı  geldi." açıklaması yapmıştı.

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında  tutuyor.

Trump'tan Golan Tepeleri açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)