BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM uzlaşamıyor!----

BM uzlaşamıyor!

BM uzlaşamıyor!
18 Eylül 2013 - 08:56 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri Suriye konusunda bir türlü anlaşamıyor...

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi, Suriye'nin kimyasal silahlarının etkisizleştirilmesi konusunda batılı ülkelerin hazırladığı karar tasarısı üzerinde anlaşamıyor. Moskova'nın, 21 Ağustos'ta sivil halka karşı yapılan kimyasal silah saldırısında Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın suçsuz olduğu yolundaki ısrarına Fransa karşı çıktı.
ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin, Konsey'e getirilecek karar taslağı üzerinde çalışıyorlar. ABD, Fransa ve İngiltere tarafından hazırlanan tasarı cumartesi günü Cenevre'de ABD ve Rusya dışişleri bakanlarının vardığı anlaşma uyarınca, Suriye'nin bir hafta içinde elindeki tüm kimyasal silahlarının dökümünü vermesi ve bu silahların 2014 ortasına kadar ülkeden çıkarılması ya da imhasını öngörüyor.
BM diplomatları tasarının ne zaman oylanacağının belli olmadığını söylediler. Tasarı bu haliyle Suriye'nin anlaşmanın hükümlerine uymaması halinde askeri müdahaleye maruz kalması  için açık kapı bırakıyor. Diplomatlar Rusya'nın mutlaka bu ifadenin çıkarılmasında ısrar edeceğini söylüyorlar. Bu arada İsrail, komşusu Suriye'de süren iç savaşa karşı sürdürdüğü uzak durma tavrını değiştirerek dün Esad'ın devrilmesini desteklediğini açıkladı.
İsrail Büyükelçisi Michael Oren, Jerusalem Post gazetesiyle yaptığı  söyleşide, Suriye'in İsrail'in büyük rakibi olan İran ile ittifakına karşı, Esad'ın El Kaide yanlısı isyancılar tarafından devrilmesini tercih ettiklerini söyledi. Bu açıklama Suriye'nin iki buçuk yıldır süren iç savaşı konusunda İsrail'in tavrında bir değişim olarak görülüyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, uzun süredir Esad'ın devrilmesinden yana bir tavır sergilemekten kaçınıyordu. Oren, cuma günü yayımlanacak ancak özeti açıklanan söyleşisinde "Biz her zaman Esad'ın gitmesini istedik. Biz her zaman İran'ın desteklemediği kötü adamları, İran'ın desteklediği kötü adamalara tercih ettik" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)