BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Türkiye, İran ve Rusya savaşı önlesin----

BM: Türkiye, İran ve Rusya savaşı önlesin

BM: Türkiye, İran ve Rusya savaşı önlesin
11 Eylül 2018 - 23:18 www.finansgundem.com

BM Genel Sekreteri Guterres, Türkiye, İran ve Rusya'ya İdlib'de savaşı önleme çağrısı yaptı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Genel Merkezi’nde gazetecilere açıklamasında, İdlib’de çok fazla şeyin tehlikede olduğunu belirterek kana bulanmış Suriye’de geniş çaplı bir savaştan kaçınılmadığı takdirde daha önce hiç görülmemiş bir insani felaket yaşanacağı uyarısı yaptı.

İdlib’de yaşayan yaklaşık 3 milyon kişinin yarısının daha önce yerlerinden edildiğini hatırlatan Guterres, ”Hayatları altüst oldu ve gidecek hiçbir yerleri yok” dedi.

Guterres, İdlib’in Suriye’deki son çatışmasızlık bölgesi olduğunu ve kan banyosuna dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.

İdlib’deki mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını ve teröristlerin varlığına da müsaade edilemeyeceğini söyleyen Guterres, terörle mücadele ederken uluslararası yükümlülüklerin de unutulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Doğrudan ve dolaylı tüm taraflara açık bir çağrıda bulunduğunu belirten Guterres, özellikle Türkiye, Rusya ve İran’a İdlib’de savaşı önleme ve sivillerin korunması için hiçbir çabayı boşa çıkarmama çağrısı yaptı.

Suriye’de krize siyasi çözüm bulunması mesajını her fırsatta tekrar edeceğini belirten Guterres, ”Yeterince acı çekmiş bu insanları korumak ortak sorumluluğumuz” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)