BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM, Taliban'ın kadınlara baskısına ilişkin olağanüstü toplandı----

BM, Taliban'ın kadınlara baskısına ilişkin olağanüstü toplandı

BM, Taliban'ın kadınlara baskısına ilişkin olağanüstü toplandı
13 Mayıs 2022 - 10:32 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Taliban tarafından kadınlara getirilen "örtünme" zorunluluğunu görüşmek üzere, dün olağanüstü toplandı.

İngiltere'nin BM Büyükelçisi Barbara Woodward, büyükelçilerin Afganistan'daki BM siyasi misyonunun faaliyetlerini tartıştığını özellikle de kadınların ve kızların durumuna odaklandıklarını kaydetti. Norveç'in BM Büyükelçi Yardımcısı Trine Heimerback ise Taliban'ın politikalarının ülkenin "felaket durumdaki ekonomik ve insani durumuna" eğilmek yerine kadınları baskı altına almaya odaklandığı, bunun "şiddete ve radikalleşmeye" yol açabileceği konusunda uyardı. Norveç tarafından hazırlanan bildiride, kadınların haklarını kısıtlayan politikaların gözden geçirilmesi çağrısı yapılacak.

"Dehşet verici mektup"

BMGK Kadın, Barış ve Güvenlik Konusunda Gayri Resmi Uzman Grubu eş başkanlığını yürüten İrlanda ve Meksika da dün Konsey üyelerine Taliban'ın son kararını "dehşet verici" olarak nitelendiren mektup gönderdi.

Afganistan'da burka zorunluluğu

Taliban geçici hükümetinin İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığından 7 Mayıs'ta yapılan yazılı açıklamada, yeni kurallar çerçevesinde yetişkin kadınların "örtünmesinin" zorunlu kılındığı ilan edildi. Buna göre kadınlar, ya Afgan geleneklerinden biri olan burka ya da vücutlarını tamamen örten siyah çarşaf giyecek. Siyah çarşaf giyen kadınlar, kendilerine namahrem olan biriyle karşılaştığında yüzlerini örtecek ve sadece gözleri açık kalabilecek.

Aile reisine 3 gün hapis cezası

Kurallara riayet etmeyenlerin aile reisleri önce uyarılacak, uyarıya aldırış edilmemesi halinde aile reisine 3 gün hapis cezası verilecek. 3 günlük hapis cezasına rağmen ailedeki yetişkin kadının örtünmemesi durumunda aile reisi mahkemeye çıkartılacak. Taliban yönetiminin duyurduğu yeni kurallar uyarınca, devlet dairelerinde çalışan "örtünmeyen" kadınlar işten çıkartılacak. "Örtünmeyen" kadınlarla birinci derece yakınlığı olan memurlar ise açığa alınacak.

Taliban yönetimi, daha önce orta öğrenim çağındaki kız öğrencilerin eğitimlerinin askıya alınması, üniversitelerde ders günlerinin cinsiyete göre ayrılması ve kızların bir yakınları olmadan uzun yolculuklara çıkmaması gibi uygulamalar getirmişti.

Taliban’dan kadınlara bir yasak daha

Taliban kadınlara ehliyet vermiyor

Taliban’dan kadınlarla ilgili yeni yasaklar

Taliban, kadınların yüzüne biber gazı sıktı

Taliban’dan kadınlara yeni yasak!

Taliban'dan kadınlara yönelik yeni kısıtlamalar

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)