BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Şiddete son verme ve yapıcı bir sürece girmenin zamanı geldi----

BM: Şiddete son verme ve yapıcı bir sürece girmenin zamanı geldi

BM: Şiddete son verme ve yapıcı bir sürece girmenin zamanı geldi
09 Ocak 2022 - 08:13 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Sudan'ı mevcut siyasi krizden kurtaracak bir anlaşma için Sudanlı taraflar arasında kapsamlı bir siyasi süreç için istişareleri başlattığını duyurdu.

Sudan'daki Birleşmiş Milletler (BM) Entegre Geçiş Yardım Misyonu UNITAMS'dan konuya ilişin açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, UNITAMS Başkanı ve BM Sudan Temsilcisi Volker Peretz, Sudanlı ve uluslararası ortaklarla istişare halinde, ülkedeki taraflar arasında BM'nin üstlendiği siyasi süreç için ilk istişareleri resmen başlattı.

İstişare görüşmelerine silahlı hareketler, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, kadın dernekleri ve Direniş Komitelerinin aralarında yer aldığı sivil ve askeri kanattan tüm önemli paydaşlar davet edilecek.

UNITAMS, bu girişimin, mevcut krizden çıkmak, demokrasi ve barışa doğru sürdürülebilir bir ilerleme yolunda uzlaşılması için Sudanlı paydaşları desteklemeyi amaçladığını duyurdu.

"Şiddete son verme ve yapıcı bir sürece girmenin zamanı geldi"

BM Sudan Temsilcisi Peretz, mevcut siyasi tıkanıklığın ülkeyi daha fazla istikrarsızlığa sürüklemesi ve Aralık 2018 devriminden bu yana elde edilen siyasi, sosyal ve ekonomik kazanımları heba etmesinden ciddi endişe duyduğunun altını çizdi.

Şu ana kadar alınan tedbirlerin Sudan halkının beklentilerini karşılamada başarısız olduğunu belirten Peretz, "Şiddete son verme ve yapıcı bir sürece girmenin zamanı geldi. Süreç herkesi kapsayacak." ifadesini kullandı.

Sudan'da 25 Ekim 2021'deki askeri müdahalenin ardından teknokrat hükûmeti kurması için görevine iade edilen Başbakan Abdullah Hamduk, ülkedeki siyasi krizin çözülememesi ve askerle anlaşmazlıklar nedeniyle 2 Ocak'ta istifasını sunmuştu.

Sudan’daki protestolar askeri yönetimin hesaplarını alt üst etti

BM: 2021'de 55 gazeteci ve medya çalışanı öldürüldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)