BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBM Martynova: Teröristler finansman için kripto kullanıyor----

BM Martynova: Teröristler finansman için kripto kullanıyor

BM Martynova: Teröristler finansman için kripto kullanıyor
31 Ekim 2022 - 10:15 www.finansgundem.com

BM Martynova, teröristlerin yasa dışı operasyonlarını finanse etmek için kripto paraları kullandığını ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM) Terörizm Finansmanıyla Mücadele Koordinatörü Svetlana Martynova, teröristlerin finansman kaynakları konusunda uyarıda bulundu. Martynova, teröristlerin yasa dışı faaliyetlerini organize edebilmek için kripto parayı tercih ettiklerini açıkladı.

Cointelegraph'dan Brayden Lindrea'nın haberine göre BM yetkilisi, 28-29 Ekim'de Yeni Delhi ve Mumbai'de düzenlenen BM Terörizmle Mücadele Komitesi (CTC) özel toplantısında konuştu. Toplantıda yeni teknolojilerin terörist amaçlar ile kullanımıyla mücadeleye odaklanıldı. 

Martynova, terör finansmanında nakit ve Arap ülkeleri ve Güney Asya'da kullanılan geleneksel para aktarım sistemi hawala ağırlık olarak kullanılan yöntemler olsa da, terörist değişen koşullar ve gelişen teknolojilere adapte olduğunu ekledi.

Martynova'ya göre, bu teknolojiler arasında yer alan kripto paralar suistimal fırsatları yaratıyor.

“Teröristler resmi finans sisteminden çıkarıldığında ve anonim olarak bir şey satın almak veya bir şeye yatırım yapmak istediklerinde, kripto paraları suistimal etmeleri olası.

BM Genel Sekreteri Guterres

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ise yeni teknolojilerin tüm dünyada insani koşulları iyileştirmede daha önce görülmemiş bir potansiyel taşıdığını söyledi. Fakat bu teknolojilerin verdiği zarar, terör finansmanının epey ötesine geçiyor.

“Teröristler ve nefret ideolojilerini savunanlar dezenformasyon yaymak, fesat çıkarmak, kaynak toplamak ve saldırı düzenlemek için yeni teknolojileri suistimal ediyor."

BM'nin bu sorunu uluslararası düzeyde nasıl ele almayı planladığına gelince, Martynova asıl zorluğun ulus devletlerin düzenlemeyi benimsemesini sağlamak olduğunu söyledi.

“Mali Eylem Görev Gücü'nün belirlediği son derece açık küresel standarlar ve USNC'nin kararları mevcut" diyen Martynova, yine de çok az sayıda ülkenin düzenleme üzerine çalıştığını, düzenlemeleri uygulamayı başaran sayısının ise daha da az olduğunu ekledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)