BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM, Lübnan'a yakıt desteğini sonlandırdı----

BM, Lübnan'a yakıt desteğini sonlandırdı

BM, Lübnan'a yakıt desteğini sonlandırdı
06 Nisan 2022 - 10:51 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) Bilgi Merkezi (UNIC) Beyrut ofisinin internet sitesinde yayımladığı açıklamada, Lübnan'daki hastane ve su tesislerine Eylül 2021'den bu yana sağladığı akaryakıt desteğinin sona erdiğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler, Lübnan'da 2021 yazında patlak veren akaryakıt krizinin ardından "acil yardım planı" çerçevesinde verilen yakıt desteğiyle ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, BM'nin Dünya Gıda Programı, Dünya Sağlık Örgütü ve diğer kardeş kurumlarla gerçekleştirdiği koordinasyon sonucu Lübnan'daki hastanelere ve su tesislerine Eylül 2021'de verilmeye başlanılan akaryakıt desteğinin 31 Mart 2022'de sona erdiği duyuruldu.

Lübnan'da 6 aylık süre zarfında 350 su tesisi ve 272 hastaneye toplamda 10,4 milyon litre yakıt verildiği aktarılan açıklamada, hükümete de enerji krizi konusunda uygun çözümler üretmesi çağrısında bulunuldu.

2019'dan beri ekonomik krizle mücadele eden Lübnan'da, devlet, günlük tüketilen 12 milyon litre civarındaki akaryakıtı Merkez Bankası üzerinden sübvanse ediyordu.

Merkez Bankası, 12 Ağustos 2021 itibarıyla akaryakıta sağlanacak döviz kredilerinin resmi kur yerine piyasadaki serbest kur üzerinden hesaplanacağını ve böylelikle akaryakıt sübvansiyonunun kaldırılacağını açıklamıştı.

Sübvansenin kaldırılması, dolar kurunda yaşanan tırmanış ve küresel petrol fiyatlarındaki artış, yakıtta peş peşe zamlara yol açmıştı.

Yakıtın temin edilememesi ve karaborsaya düşmesi üzerine birçok hastane, okul, devlet kurumu ve su tesisi zor durumda kalmıştı.

Lübnan'da ekonomik kriz derinleşiyor

 

Lübnan bankacılık sektörünü sarsan karar

 

Lübnan, buğday ve tahıllarını Türk limanlarında depolayacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)