BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBM: Küresel mal ticareti 3'üncü çeyrekte düştü----

BM: Küresel mal ticareti 3'üncü çeyrekte düştü

BM: Küresel mal ticareti 3'üncü çeyrekte düştü
20 Aralık 2021 - 16:32 www.finansgundem.com

UNCTAD, küresel mal ticaretinin, tedarik zinciri kesintileri, üretim için ara mal kıtlığı ve artan Kovid-19 vakalarının etkisiyle yılın üçüncü çeyreğinde 2020’nin aynı çeyreğine göre yüzde 0,8 düştüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), 2021’in üçüncü çeyreğine ilişkin küresel mal ticaret verileri raporunu açıkladı. Buna göre, küresel mal ticaret hacmi 4 çeyrektir güçlü bir şekilde büyümesinin ardından üçüncü çeyrekte yüzde 0,8 azaldı.

Küresel mal ticaretinin, üçüncü çeyrekte "tedarik zinciri kesintileri, üretim için ara mal kıtlığı ve artan Kovid-19 vakalarının" etkisiyle düştüğü vurgulanan raporda, Kovid-19'un endişeye neden olan Omikron varyantının ortaya çıkmasının küresel ticaret için 2021 yılı büyüme oranını aşağı çekme riskini artırdığı belirtildi.

Raporda, "Ayrıca, DTÖ'nün Mal Ticareti Barometresi 2021'in son aylarında ticaret büyümesinde bir ivme kaybı sinyali vermiş olsa da hala büyüme trendini koruyor. Bununla birlikte, Kovid-19’un Omicron varyantının ortaya çıkması, riskler dengesini aşağı yöne çevirmiş ve daha olumsuz bir sonuç olasılığını artırmış görünmektedir.” ifadesine yer verildi.

DTÖ, küresel mal ticaretinin bu yıl için yüzde 10,8 ve gelecek yıl da yüzde 4,7 büyümesini bekliyor.

Bankaların geleceği fintek şirketlerinde

 

BM: Küresel finans sisteminin reforma ihtiyacı var

 

BM Genel Merkezi’nde korona paniği

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)