BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Kabil'deki saldırıda ölü sayısı 43'e çıktı----

BM: Kabil'deki saldırıda ölü sayısı 43'e çıktı

BM: Kabil'deki saldırıda ölü sayısı 43'e çıktı
03 Ekim 2022 - 15:19 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA), cuma günü Şii Hazaraların yoğun yaşadığı Deşt-e Berçi Mahallesi'nde bulunan Kac Eğitim Merkezi'ne düzenlenen intihar saldırısında ölü sayısının 43'e ulaştığını duyurdu.


UNAMA'nın kurumsal Twitter hesabından, UNAMA'ya bağlı insan hakları ekiplerinin araştırmaları sonucu olayda can kaybı sayısının 43'e, yaralı sayısının 83'e yükseldiği açıklandı. Açıklamada, kayıp sayısının daha da artabileceğinden endişe edildiği bildirildi.

Taliban yönetiminin İçişleri Bakanlığı ise en son ölü sayısının 25 olduğunu belirtmişti.

Hedef: Şii Hazaralar

Taliban'ın 15 Ağustos 2021'de Afganistan yönetimine gelmesi sonrası ülkede birçok vilayette bombalı saldırılar düzenlendi. En kanlı saldırılarda ise Afganistan'ın yaklaşık yüzde 10'unu oluşturan Şii Hazaralar hedef alındı. Bu saldırılarda yüzlerce kişi öldü.

Saldırıyı kimse üstlenmedi

Kabil'in batısında ise ağırlıklı olarak Hazara Şiileri yaşıyor. Daha önce de aynı bölgede düzenlenen benzer saldırılar terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenilmişti. Ama bu saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Saldırıda hayatını kaybedenler, Şii Hazara etnik grubuna mensup, büyük çoğunluğunu üniversite sınavına hazırlanan genç kızlar oluşturuyor. Yüzlerce öğrenci, üniversite sınavına yönelik deneme sınavına girmek için toplanmıştı.

Şiiler tehlikede

Cuma günkü saldırının ardından olay, ulusal ve uluslararası toplumdan büyük tepki çekti. Tepkilerde, Taliban'ın Şiilere yönelik güvenlik önlemlerini artırması gerektiği vurgulandı.

Yine, Kabil, Herat, Mezar-ı Şerif gibi Afganistan'ın önemli şehirlerinde toplanan kadınlar saldırıyı protesto ederek, Taliban'ın güvenlik önlemlerini artırmasını istemişti.

Afganistan'da patlama!

 

Türkiye'den, Afganistan'daki terör saldırısına şiddetli kınama

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)