BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: İnsan ticareti mağdurlarının yüzde 60'ından fazlası kadın----

BM: İnsan ticareti mağdurlarının yüzde 60'ından fazlası kadın

BM: İnsan ticareti mağdurlarının yüzde 60'ından fazlası kadın
29 Temmuz 2022 - 16:17 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC) Başkanı Ghada Fathi Waly, son 15 senede tespit edilen insan ticareti mağdurlarının yüzde 60'tan fazlasını kadın ve kız çocuklarının oluşturduğunu söyledi.


UNODC Başkanı Ghada Fathi Waly, Dünya İnsan Ticaretiyle Mücadele Günü için paylaştığı video mesajda, insan ticareti mağdurlarının büyük çoğunlukla cinsel sömürü amacıyla bu ticarete maruz kaldığını ifade etti.

Waly, dijital platformların insan hayatında kazandığı öneme dikkat çekerek, çevirim içi dünyanın kişilere olumlu katkı sağladığı gibi suç oluşumlarına da göz ardı edilmeyecek imkanlar sunduğunu belirtti.

Tacirler, sosyal medyadan yararlanıyor

Waly, "İnsan ticareti, savunmasızlığı, çaresizliği ve güveni istismar eden bir suçtur. Tacirler, mağdurları cezbetmek ve istismar etmek için sosyal medyadan ve diğer çevrim içi platformlardan yararlanır" dedi.

Cinsel sömürü

Gelişmiş iletişim teknolojilerinin insan tacirlerine sunduğu geniş alana değinen Waly, "Son 15 yılda tespit edilen insan ticareti mağdurlarının yüzde 60'tan fazlası kadın ve kız çocukları olmuştur ve bunların çoğu cinsel sömürü amacıyla bu ticarete maruz kalmıştır" ifadelerinı kullandı.

Waly, insan tacirlerinin iş ya da daha iyi yaşam vaadiyle çaresiz insanları ağlarına düşürmeye çalıştığını aktardı.

Waly: Dijital platformlar daha iyi denetlenmeli

Kişilerin korunması için çevrim içi platformların daha gelişmiş teknolojilerle denetlenmesi gerektiğini dile getiren Waly, ülkelerin bu doğrultuda desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Waly, çaresiz kişilerin tacirlerin avına dönüşmemesi için iktidarlar, sivil toplum kuruluşları ve teknoloji şirketlerinin iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini de belirtti.

Küresel insan ticaretinden elde edilen gelir 150 milyar dolar

 

İnsan ticaretinde kan donduran artış

 

Öğrenci vizesiyle insan ticareti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)