BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: Mariupol harabeye döndü----

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: Mariupol harabeye döndü

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: Mariupol harabeye döndü
12 Mayıs 2022 - 13:33 www.finansgundem.com

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, BM İnsan Hakları Konseyi Ukrayna özel oturumunda, savaşın sivillere verdiği zararı konuştu. Bachelet, Mariupol'un harabeye döndüğünü dile getirdi.

Sivillerin en çok etkilendiği Mariupol'da halkın "hayal edilemez korkular" yaşadığını söyleyen Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michelle Bachelet, "Bir zamanlar dört başı mamur haldeki şehir, şu an harabeye dönmüş durumda. Can kayıpları ve hasara dair manzara netleşince Mariupol'deki sivil ölümlerinin binlerle sayılacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Bachelet, Azovstal endüstri bölgesinde de şiddetli çatışmaların sürdüğünü ifade ederek, Uluslararası Kızılhaç Komitesi ve BM'nin gayretleri sayesinde buradaki çelik fabrikasından 500'ün üzerinde sivilin tahliye edilmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.

Onlarca tecavüz vakası doğrulandı

"Rus birliklerinin sivillere tecavüzde bulunduğu" iddialarına ilişkin Bachelet, "Ofisimiz ülke çapında onlarca tecavüz vakasını doğrulamış ve diğer iddiaları da incelemeyi sürdürmektedir" açıklamasını yaptı.

'Saldırılar, hepimize karşı bir savaştır'

Ukrayna Birinci Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Dzhaparova, "Rusya'nın ülkeme karşı başlattığı saldırılar, hepimize karşı bir savaştır" açıklamasını yaptı. Dzhaparova, Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhakından beri Ukraynalıların "böylesi bir topyekun işgal ve zulme şahitlik edeceğini asla düşünmediğini" söyledi.

'500 binin üzerinde Ukraynalı zorla Rus sınırına kaçırıldı'

500 binin üzerinde Ukraynalının zorla Rus sınırına kaçırıldığını ve akıbetinin bilinmediğini dile getiren Dzhaparova, "İşkence, tecavüz ve kayıplar başta olmak üzere Rusya'nın suç listesi oldukça kabarık" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın BM İnsan Hakları Konseyi'nden çıkarılmasından ötürü Rus delegasyonu oturumda yer almadı. Konseyin Ukrayna özel oturumunda yerel saatle 15.00'te Ukrayna için karar alınması bekleniyor.

Ukrayna'dan 'Mariupol' açıklaması: En az 100 sivil tahliye bekliyor!

Zelenskiy: Mariupol'e girişi askeri yöntemlerle sağlamak imkansız

Papa: Mariupol vahşice bombalandı

'Erdoğan, Mariupol'ü kurtar'

Mariupol’da üçüncü toplu mezar bulundu

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)