BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Hudeyde'de şiddeti engellemeye çalışıyoruz----

BM: Hudeyde'de şiddeti engellemeye çalışıyoruz

BM: Hudeyde'de şiddeti engellemeye çalışıyoruz
03 Ocak 2021 - 19:30 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'in batısındaki Hudeyde'de askeri durumu izlediklerini ve kentte şiddetin tırmandırılmasını önlemek için çalıştıklarını belirtti.

Husilerin "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Hudeyde Limanı yakınlarına iki hava saldırısı düzenlediğini" duyurmasının ardından, Birleşmiş Milletler (BM) Hudeyde Anlaşmasını Destekleme Misyonu'nun (UNMHA) Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Dün akşam Hudeyde Limanı yakınlarında duyulan patlamalarla zirveye çıkan hava saldırıları haberlerini endişeyle takip ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kentte ateşkes ihlallerinin, hava saldırılarının ve sivil kayıpların arttığına işaret edilen açıklamada, Hudeyde'deki durumu yakından takip ettikleri ve şiddetin daha fazla tırmandırılmasını önlemek için çalıştıkları aktarıldı.

Yemen'deki BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden (OCHA) yapılan yazılı açıklamada da Hudeyde'deki keyfi saldırıların durdurulması çağrısında bulunuldu. OCHA Ofisi Koordinatörü Ali Rıza Kureyşi, "Ayrım gözetmeyen, gerekçesiz bu saldırılarda sivillerin öldürülmeye devam edilmesi kabul edilemez. Çok sayıda sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olan saldırılar son aylarda arttı." dedi.

Husilere ait El-Mesira televizyonunda dün akşam yayınlanan haberde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Hudeyde Limanı yakınlarına iki hava saldırısı düzenlediği ve bunun Stockholm Anlaşması'nı ihlal ettiği belirtilmişti.

Yemen krizi ve Stockholm Anlaşması

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Esir değişimi, Hudeyde'de ateşkes, limanlar ve Taiz'le ilgili maddeler içeren 2018'de imzalanan Stockholm Anlaşması, BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths'in çabalarına rağmen tarafların karşılıklı yönelttiği suçlamalar gölgesinde kağıt üzerinde kalmaktan ileriye geçememişti.

Hudeyde'nin merkezi Husilerin kontrolünde bulunurken, kentin güney ve doğu girişlerini ise hükümet güçleri elinde tutuyor.

Johnson İskoçya'da bağımsızlık referandumuna karşı çıktı

 

Netanyahu gözünü Filistin oylarına çevirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)