BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM Genel Sekreteri Guterres, Arap Birliği Zirvesi'nin onur konuğu----

BM Genel Sekreteri Guterres, Arap Birliği Zirvesi'nin onur konuğu

BM Genel Sekreteri Guterres, Arap Birliği Zirvesi'nin onur konuğu
27 Eylül 2022 - 04:25 www.finansgundem.com

Cezayir Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Guterres’in, kasım ayında Cezayir’de düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi'ne onur konuğu olarak katılacağını açıkladı.


Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul görüşmeleri için New York’ta bulunan Cezayir Dışişleri Bakanı Ramtan Lamamra, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.

Bakan Lamamra Cezayir'deki Arap Zirvesi'ne onur konuğu olarak katılmak üzere Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun tarafından kendisine gönderilen davet mektubunu Guterres’e teslim etti. Guterres de Tebbun’a derin şükranlarını sunarak nazik davetine yanıt verdi ve zirveye katılacağını teyit etti.

Ayrıca Guterres’in Lamamra ile görüşmesinde, Cezayir’in BM’ye küresel çok taraflı diplomasiye, barış ve istikrar hedeflerine hizmet eden, anlaşmazlıkları barışçıl yollarla çözen ve ülkeler arasında dostane ilişkileri teşvik eden “olağanüstü” katkısını övdüğü aktarıldı.

Zirve, salgın nedeniyle 2 yıldır düzenlenmiyordu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Bağlantısızlar Hareketi'nin mevcut başkanı sıfatıyla, Arap Birliği Zirvesi'ne onur konuğu olarak davet edilmişti.

COVID-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında gerçekleştirilemeyen Arap Birliği Zirvesi, 1-2 Kasım tarihlerinde Cezayir’de düzenlenecek.

Erdoğan, Guterres'le görüştü

Guterres: Türkiye ile iş birliği son derece önemli

Guterres'ten Pakistan'a yardım çağrısı

Guterres'ten İstanbul Boğazı'nda duygulu paylaşım

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)