BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​BM Genel Kurulu yeni başkanını seçti----

​BM Genel Kurulu yeni başkanını seçti

​BM Genel Kurulu yeni başkanını seçti
11 Haziran 2014 - 21:44 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 69. dönem başkanlığına Uganda Dışişleri Bakanı Sam Kutesa seçildi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 69. dönem başkanlığına Uganda Dışişleri Bakanı Sam Kutesa seçildi.

193 üye ülkeden oluşan BM Genel Kurulu'nun yaptığı oylamada seçilen Kutesa, 69. dönem sonunda kadar bir yıl süreyle Genel Kurul Başkanlığı görevinde bulunacak.

Kutesa, beş coğrafi bölge arasında değişen başkanlık uygulamasında sıra Afrika ülkeleri grubunda olması nedeniyle grubun tek adayı olarak BM Genel Kurulu'nun yeni dönem başkanı oldu.

Kutesa, Latin Amerika ve Karayipler grubundan seçilen ve halen görevi devam eden 68. dönem Genel Kurul Başkanı John Ashe'den eylül ayı ortasında görevi devralacak. Kutesa'nın başkanlık edeceği 69. Dönem Genel Kurul çalışmaları 16 Eylül'de başlayacak. 

Yolsuzluk iddiaları ve Uganda'daki eşcinsellik karşıtı yasaya verdiği destek gibi gerekçelerle insan hakları örgütlerinin yoğun tepki göstermesi ve bazı gruplarının başkanlığını engellemek için imza kampanyası başlatması, Kutesa'nın başkan olarak seçilmesini engelleyemedi. 

BM Genel Kurulu'ndaki seçimlerde kullanılan coğrafi bölge sisteminde "Afrika, Asya, Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Karayipler, Batı Avrupa ve diğerleri" yer alıyor. Türkiye, ''Batı Avrupa ve diğerleri'' grubunda bulunuyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)