BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM Genel Kurul Başkanlığı'na Csaba Körösi seçildi----

BM Genel Kurul Başkanlığı'na Csaba Körösi seçildi

BM Genel Kurul Başkanlığı'na Csaba Körösi seçildi
08 Haziran 2022 - 10:15 www.finansgundem.com

Macar diplomat Körösi, 193 üyeli BM Genel Kurulu 77. Başkanlığı’nı Eylül ayında yapılacak genel kurul çalışmaları öncesinde 76. Genel Kurul Başkanı Abulla Shahid’den devralacak

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurul Başkanlığı görevine, Macaristan Cumhurbaşkanlığı Ofisi Çevresel Sürdürülebilirlik Direktörü olarak görev yapan Büyükelçi Csaba Körösi seçildi.

Körösi, 193 üyeli BM Genel Kurulu 77. Başkanlığı’nı Eylül ayında yapılacak genel kurul çalışmaları öncesinde 76. Genel Kurul Başkanı Abulla Shahid’den devralacak. Körösi’nin başkanlık görevi bir yıl sürecek.

Deneyimli Macar diplomat Körösi, 40 yıllık diplomatik kariyerinde 2010-2014 yılları arasında Macaristan’ın BM Daimi Temsilciliği de olmak üzere farklı görevlerde bulundu.

“ORTAK ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ”

Körösi, alkışlarla geldiği kürsüde bir teşekkür konuşması yaptı. Körösi, Kendi döneminde yapacağı çalışmalar ve ajandasıyla ilgili genel kurul üyelerine bilgi verdi. 77. BM Genel Kurul Başkanlığına seçilen Körösi, kendi döneminde, dayanışma, sürdürülebilirlik, bilim, yeni Genel Kurul Başkanı'nın gündemine yön vereceğini, dünyanın gıda ve enerji kıtlığının yanı sıra borç, iklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı çok zorluklarla karşı karşıya olduğunu vurguladı.

Körösi, dünyanın zorlukları çözmek için ortaklaşa çözümler üretmesi gerektiğini, Ukrayna'daki savaş ve diğer ülkelerdeki silahlı çatışmalar nedeniyle dünyanın gelecek yıllar içinde benzeri görülmemiş bir istikrarsızlıkla karşı karşıya kalabileceğinin altını çizdi. Körösi, “Bu zorluklara entegre çözümler bulmalıyız. Artık eski normale dönüş yok. Ortaklaşa kararlaştırırak belirlediğimiz hedeflerimizi, taahhütlerimizi yerine getirmede çok daha iyisini yapmalıyız. Bu örgütün, kurulduğu temelleri sarsan zamanlarda yaşıyoruz. Birden fazla kriz yaklaşırken, BM'nin güvenilirliğini de korumak zorundayız. Bu gezegendeki sürdürülebilir geleceğimizin yanı sıra uluslararası barış ve güvenliği tehdit eden zorluklara karşı durmak için bugün, aynı kararlılığa ihtiyacımız var” diye konuştu.

GUTERRES TEBRİK ETTİ

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de yaptığı konuşmada yeni seçilen Körösi’yi tebrik etti, seçilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Eylül’de görevi devralacak BM 77. Genel Kurul Başkanı’nın tehlike altındaki bir dünyada kritik rol üstleneceğini vurguladı.

Mevcut Genel Kurul Başkanı Abdulla Shahid, Körösi’nin diplomatik geçmişine atıfta bulunarak, tecrübelerinin başkanlık döneminde BM’ye büyük katkıda bulunacağını, kendisini tam olarak desteklemeye hazır olduğunu ifade etti. (Amerikanın Sesi)

BMKG'da gergin anlar! Rus Büyükelçi toplantıyı terk etti

 

BM'den İsrail'e 'Necef' çağrısı: Tahliyeyi durdurun

 

Kuzey Kore, BM silahsızlanma grubunun lideri oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)