BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBM: Gelişmiş ülkelerde reel ücretler yüzde 2,2 düştü----

BM: Gelişmiş ülkelerde reel ücretler yüzde 2,2 düştü

BM: Gelişmiş ülkelerde reel ücretler yüzde 2,2 düştü
30 Kasım 2022 - 21:41 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Ukrayna savaşı ve küresel enerji krizinin yol açtığı enflasyonun birçok ülkede çalışanların reel ücretini düşürdüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) yayımladığı 2022-2023 Küresel Ücret Raporunda bu yıl patlak veren krizlerin düşük ve orta gelirli ülkelerde alım gücüne etkisine dair veriler paylaşıldı.

Raporda son yüz yılda ilk defa bu yıl küresel ücret artışının negatif olduğu belirtilirken 2022'nin ilk yarısında Kovid-19 salgını ve Ukrayna savaşının yol açtığı enflasyonun küresel aylık reel ücretleri yüzde 0,9 gerilettiği kaydedildi.

Gelişmiş ülkelerde reel ücretler yüzde 2,2 düştü

Düşük ve orta gelirli ülkelerin yanı sıra gelişmiş G20 ülkelerinin de küresel enflasyondan olumsuz etkilendiği, 2022'nin ilk yarısında bu ülkelerdeki aylık reel ücretlerin yüzde 2,2 düştüğü bilgisi paylaşıldı.

Gelişmekte olan G20 ülkelerinde ise aynı zaman aralığında aylık net ücretlerin sadece yüzde 0,8 arttığı, bu oranın 2019'un ilk yarısındaki artıştan yüzde 2,6 daha az olduğu belirtildi.

"Asgari ücretlilerin alım gücü korunmazsa gelir eşitsizliği ve yoksulluk artacak" uyarısı

Raporda değerlendirmelerine yer verilen ILO Genel Direktörü Gilbert Houngbo, "Yaşadığımız çoklu küresel krizler, reel ücretlerde düşüşe yol açarken milyonlarca çalışanı içinden çıkılmaz bir duruma soktu." ifadesini kullandı.

Houngbo, "Asgari ücretlilerin alım gücü korunmazsa gelir eşitsizliği ve yoksulluk artacaktır. Bunun yanı sıra çok ihtiyaç duyulan küresel salgın sonrası toparlanma riske girebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Euro Bölgesi enflasyonunda yavaşlama

 

Fransa enflasyonu rekor seviyede kaldı

 

Black Friday, Türkiye’de enflasyona takıldı

 

Almanya'da enflasyon geriledi

 

Lagarde: Enflasyon henüz zirve yapmadı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burak30 Kasım 2022 21:53

    Gelişmiş ülkelerin hepsi Hristiyan doğru dürüst ahlaklı ve çağdaş kaliteli insan birikimine sahip toplumlar nihayetinde tekrar kaybedilmemiş halkların ekonomik ferah seviyesine en kısa zamanda hiç süphe duyulmasın katlayarak ulaşacaklardır