BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: Facebook, Myanmar'daki savaş suçlarıyla ilgili bilgi paylaştı----

BM: Facebook, Myanmar'daki savaş suçlarıyla ilgili bilgi paylaştı

BM: Facebook, Myanmar'daki savaş suçlarıyla ilgili bilgi paylaştı
13 Eylül 2022 - 12:41 www.finansgundem.com

Myanmar'daki BM soruşturma ekibinin başkanı, pazartesi günü yaptığı açıklamada, Facebook'un savaş ve soykırım suçlamalarını destekleyebilecek çok sayıda ayrıntı ve bilgi verdiğini açıkladı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) Myanmar için Bağımsız Soruşturma Mekanizması, ulusal veya uluslararası mahkemeler önünde dava dosyaları oluşturmayı amaçlıyor. Mekanizma, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi tarafından 2018 yılında kuruldu ve ertesi yıl faaliyete geçti.

Reuters’in haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Myanmar Bağımsız Soruşturma Mekanizması Başkanı Nicholas Koumjian, Cenevre'deki İnsan Hakları Konseyi'nde yaptığı konuşmada, “Facebook, kimliklerini yanlış tanıttıkları için şirket tarafından kaldırılan hesap ağlarından milyonlarca öğeyi mekanizmaya devretti” dedi.

Myanmar, ordunun 2017 yılında Rohingya'ya karşı başlattığı ve 730 binden fazla insanı komşu Bangladeş'e göçe zorlayan saldırılar nedeniyle BM Uluslararası Adalet Divanı'nda soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya.

Facebook'tan açıklama

Öte yandan Facebook, Rohingya'ya karşı işlenen suçlardan hesap sorulmasına yönelik uluslararası çabaları desteklediğini açıkladı.

Facebook'un sahibi Meta İnsan Hakları Direktörü Miranda Sissons, yayınladığı bir e-postada, “BM Soruşturma Mekanizmasına gönüllü ve yasal açıklamalarda bulunduk. Ayrıca Uluslararası Adalet Divanı'nda Myanmar’a soykırım davası açan Gambiya hakkında kamuoyunu bilgilendirme açıklamaları yaptık” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)