BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM çekirge istilasına karşı uyardı----

BM çekirge istilasına karşı uyardı

BM çekirge istilasına karşı uyardı
14 Şubat 2020 - 16:31 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler (BM), göçmen çekirge sürülerindeki artış nedeniyle yaşanacak olası bir insani felakete karşı uyarı yaptı.

Kara kıtanın kuzeydoğusundaki Afrika Boynuzu'nda göçmen çekirge sayısındaki hızlı artış tam bir istilaya dönüşmeden önce harekete geçmek için yalnızca haftalar kaldı.

Ancak Birleşmiş Milletler'in 70 milyon euroluk acil durum fonu oluşturulması için yaptığı çağrı henüz karşılık bulmadı.

Arap yarımadası ve Afrika'nın doğusu son yılların en büyük göçmen çekirge istilasıyla mücadele ediyor. Bölgede kısa bir süre içinde milyarlarca çekirge baş gösterdi.

Uzmanlar, göçmen çekirge sürülerinin her gün on binlerce insanla aynı miktarda gıda tüketebileceğini ve böylece üretimi, gıda güvenliğini ve milyonlarca canlının hayatını tehlikeye atabileceğini söylüyor.

Çekirge istilası yoksulluk ve iç göçü etkileyebilir

euronews'e konuşan BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Acil Durum ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Daniele Donati, haziran ayına kadar çekirge nüfusunun rahatlıkla 400 katına çıkabileceğini söylüyor.

Donati, kontrol operasyonunun şu andan itibaren yıl sonuna kadar yetersiz kalması ya da herhangi bir nedenden başarısız olması halinde, durumun bir istiladan felakete dönüşeceğini belirtiyor ve ekliyor: "Bu durumda yoksulluk ve iç göçün etkisi azımsanmayacak derecede önem arz edebilir".

BM Dünya Gıda Programı Başkanı David Beasley ise perşembe günü sosyal medyadan hükümetlere göçmen çekirge istilasına karşı harekete geçme çağrısı yaptı.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)