BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM 74. Genel Kurulu New York'ta başladı----

BM 74. Genel Kurulu New York'ta başladı

BM 74. Genel Kurulu New York'ta başladı
18 Eylül 2019 - 08:17 www.finansgundem.com

74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Genel Sekreter Guterres ve Genel Kurul Başkanı Bande'nin açılış konuşmalarıyla başladı. Üst düzey çalışmalar pazartesi günü başlıyor

74. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Salı günü New York’ta yerel saatle 15:00’te Genel Sekreter Antonio Guterres ve Genel Kurul Başkanı Muhammed Bande'nin açılış konuşmalarıyla başladı.

74. Genel Kurul’un üst düzey çalışmaları da Pazartesi günü başlayacak. Bu süreç zarfında dünyanın gözü, BM’ye üye 193 ülke ile 3 gözlemci ülke liderleri ve heyet başkanlarının gerçekleştireceği bu üst düzey toplantılar ve genel kurul salonunda verecekleri mesajlar için New York’ta olacak.

BM’ye üye 193 ülkenin 143’ü genel kurul çalışmalarına devlet başkanı ya da başbakan düzeyinde katılacak.

BM 74. Genel Kurul’un açılış oturumunda konuşan Genel Sekreter Antonio Guterres, yeni Genel Kurul Başkanı’nın, BM'nin temel sorunlarını çözmek için tecrübesiyle değerli görüşlerini sunduğunu söyledi.

Guterres, “Sayın Bande, Nijerya’nın BM Daimi Temsilciliğini yaptı. Oldukça deneyimli, şiddet ve aşırılığın yayılmasını önleme, küresel iklim tehdidi, barışı ve güvenliği sağlama, insan haklarını ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmadaki zorluklarla ilgili değerli görüşler getirdi. İnsan haklarına saygısı ve cinsiyet ayrımcılığı konusundaki düşüncelerini takdir ediyorum. Yeni Genel Kurul Başkanı Bande’nin önceliği, barış, güvenlik, yoksulluğun ortadan kaldırılması, açlığın sıfıra indirilmesi, kaliteli eğitimin sağlanması, iklim değişikliği olacak” dedi.

“Haftaya beş kritik zirve”

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, 74. BM Genel Kurul çalışmalarının liderlerin katılacağı üst düzey toplantılarla ilgili de genel kurula bilgi verdi. Önümüzdeki hafta üst düzey katılımla beş kritik zirve yapılacağını kaydeden Guterres, bu kritik zirvelerin ‘İklim Değişikliği’, ‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, kalkınma için finansman, evrensel sağlık ve küçük ada devletlerin geliştirilmesi konusunda yapılacağını kaydetti.

BM Genel Sekreteri Guterres, küresel örgütün gelecek yıl 75'inci yıl dönümünü kutlayacağını belirterek, zorlukların küresel olarak giderek arttığını belirterek,”İnsanların BM’den derin beklentileri var” dedi.

Bande: "Sorunları işbirliğiyle çözeceğim"

74. Genel Kurul’un ilk oturumunu açtıktan sonra genel kurula hitap eden Bande, kendisine bu görevi veren BM üyesi ülkelere, Genel Sekreter Antonio Guterres’e ve görevi Pazartesi günü resmen devraldığı 73. Genel Kurul Başkanı Maria Fernando Espinosa’ya teşekkür etti.

Bande, 2019–2020 yılları arasında bir yıl başkanlık edeceği BM Genel Kurulu’nun saygın, verimli çalışan bir kurum olduğunu ifade etti. Kendi dönemindeki BM Genel Kurulu çalışmalarında, bu saygınlığı koruyacağını kaydetti. Yeni Genel Kurul Başkanı Bande, yoksulluğun ortadan kaldırılması, kaliteli eğitim, iklim değişikliğiyle mücadele gibi temel konular başta olmak üzere tüm alanlarda üye ülkelerle işbirliği içerisinde verimli çalışmalar yapmak istediğini belirtti.

"Çatışmaları sonladırmak için barışçıl çözüm yolları arayacağım"

BM 74. Genel Kurul Başkanı Bande, kendi başkanlık döneminde Genel Sekreterlik ve Güvenlik Konseyi ile eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde çalışacaklarını belirterek, “ Arabuluculuk, müzakere görevlerini üstleneceğim. Devam eden çatışmalara barışçıl çözüm yolları arayacağım. Yoksulluk, dışlanma ve cehalet gibi konuları çözmek için işbirliği sağlayacağım. Eğitimin kaliteli olması, ülkelerin eğitim kapasitelerini geliştirmek için özellikle öğretmenleri geliştirmek gerekiyor. Üye ülkelerle eğitim koşunda işbirliğini geliştireceğim” dedi.

BM Genel Kurul Başkanı Bande, iklim değişikliğiyle de küresel olarak mücadele edilmesi gerektiğini belirtti, Bahamalar ve Mozambik’te yaşanan son felaketleri de buna örnek olarak gösterdi. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)