BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBM: 130'dan fazla ülkeye tek bir doz bile KOVID-19 aşısı gitmedi----

BM: 130'dan fazla ülkeye tek bir doz bile KOVID-19 aşısı gitmedi

BM: 130'dan fazla ülkeye tek bir doz bile KOVID-19 aşısı gitmedi
17 Şubat 2021 - 17:57 www.finansgundem.com

Birleşmiş Milletler KOVID-19 salgınına karşı geliştirilen aşıların eşit ve adil dağıtılmadığı açıklamadı. Guterres, "KOVID-19 aşılarının yüzde 75'ini sadece 10 ülke kullanırken 130'dan fazla ülkeye tek bir doz bile KOVID-19 aşısı gitmedi" dedi.

BM Güvenlik Konseyinde KOVID-19 salgını ve aşıya eşit erişimin görüşüldüğü toplantıda konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, virüsün "orman yangını" gibi yayılırsa sürekli mutasyona uğrayacağı, daha bulaşıcı ve ölümcül olabileceği uyarısında bulundu.

Salgının uzamasının ekonomik iyileşmeyi de geciktireceğine dikkati çeken Guterres, Dünya Sağlık Örgütünün küresel aşı programı COVAX'in desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Guterres, KOVID-19 salgınına karşı geliştirilen aşıların eşit ve adil dağıtılmadığını vurgulayarak, "KOVID-19 aşılarının yüzde 75'ini sadece 10 ülke kullanırken 130'dan fazla ülkeye tek bir doz dahi aşı bile gitmedi" diye konuştu.

G20'ye küresel aşılama planı için acil durum görev gücü kurması çağrısı

Guterres, dünyanın küresel aşılama planına ihtiyacı olduğunun altını çizerek, G20 ülkelerine küresel aşılama planının uygulanması için acil durum görev gücü kurması çağrısı yaptı.

Acil durum görev gücünün aşı üretme kapasitesi olan tüm ülkeleri kapsaması gerektiğini dile getiren Guterres, bu hafta toplanacak G7 ülkeleri liderler zirvesinin gerekli mali kaynakları harekete geçirmede ivme yaratabileceğini söyledi.

AB 200 milyon doz daha Pfizer-BioNTech aşısı aldı

 

Aşı savaşlarında son perde!

 

Avrupa Birliği’ne ABD aşısı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)