BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBloomberg'ten uyarı: FED'e yetki verin----

Bloomberg'ten uyarı: FED'e yetki verin

Bloomberg'ten uyarı: FED'e yetki verin
19 Mart 2020 - 15:39 www.finansgundem.com

Korona virüs küresel ekonomileri uçurumun eşiğine sürüklüyor. Ünlü milyarder ve medya patronu Michael Bloomberg yazısında resesyondan kurtulmak için FED'e yetki verilmesi gerektiğini söyledi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve bütün dünyaya korku salan korona virüs salgını küresel ekonomileri etkisi altına almaya devam ediyor. Kriz neredeyse bütün sektörlerde etkisini gösterirken dünya ABD’nin korona virüsle ilgili politikaları da merak edilir hale geldi.

Ünlü milyarder ve basın patron Michael Bloomberg küresel ekonominin nasıl düzene gireceğine dair önerilerde bulunduğu bir yazı kaleme aldı. Kurucusu olduğu yayın kuruluşu Bloomberg’teki köşesinde ünlü milyarder ABD Merkez Bankası'na (FED) yetki verilmesini savunurken acil eylem planlarındaki gecikmenin ağır olacağını söylüyor.

Bloomberg yazısında hiçbir halk sağlığı krizinin ekonomide bu denli bir felce neden olmadığını yazdı. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi’nin açıkladığı ABD Başkanı Donald Trump’ın acil eylem planına değinen Bloomberg, ücretli izin ve çocuk sağlığı sigortası hamlelerini desteklese de bunu sadece bir başlangıç olarak görüyor.

“ABD'nin her yerinde, küçük ve büyük işletmeler kapılarını kapatıyorlar ve kapanan işletmeler faturalarını ödemek için kredi limitlerini aşağı çekiyorlar. Onlara şimdi yardım etmek kesinlikle acil. Hem onların hayatta kalması için hem de finansal sistemi gelecek büyük bir şoktan korumak için.”

 
2008 yılında Kongre’nin ABD Merkez Bankası’na finansal krizin tüm ekonomiyi kapsayan bir felakete dönüşmesini engellemek üzere yetki verdiğini hatırlatan Bloomberg finansal sistemin geri dönüşümü için bu yetkilerin güçlendirilmesi gerektiğini savunuyor.

Bush ve Obama yönetimleri süresince para piyasasındaki fonları garanti etmek için döviz istikrar fonu kullanmak da dahi olmak üzere FED’in bu yetkileri başarıyla kullandığını hatırlatan Bloomberg, “Bugün, Kongre yönetime (FED) finansal sistemi ve ekonomiyi bir arada tutabileceğini kanıtlaması için acil durum yetkileri vermekte yine hızlı davranmalıdır” ifadelerinde bulundu.

Milyarder iş adamı Bloomberg, Biden lehine başkanlık yarışından çekildi

 
Korona virüsün etkilerinin sona ermesi durumunda ekonominin toparlanmak için önemli altyapı yatırımlarına ihtiyaç duyacağını vurgulayan Bloomberg, başkan adaylığından çekilmeden önceki projelerini örneklendirerek ekonomik tamiratın temiz enerji kaynaklı projelerden geçtiğini yazdı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)