BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBloomberg'de skandal----

Bloomberg'de skandal

Bloomberg'de skandal
15 Mayıs 2013 - 07:40 www.finansgundem.com

Uluslararası haber ajansı Bloomberg'ün finansal kurumlar arasındaki prestijine bir darbe daha geldi

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg'ün sahibi olduğu Bloomberg haber ajansı çalışanlarının, şirketin finansal veri terminallerini, abonelerle ilgili haber bulmak için kullandığının ortaya çıkmasının ardından, Bloomberg'le ilgili bir skandal daha çıktı.
Financial Times gazetesi, Bloomberg'in mesaj hizmeti üzerinden gönderilen 10 binden fazla mesajın, internete sızdığını yazdı.
ARALARINDA DEV BANKALAR DA VAR
Habere göre bu mesajlar, 2009 ve 2010 yıllarında iki gün, aralarında Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Morgan Stanley, Citigroup, Deutsche Bank’ın da olduğu bankalardaki işlemcilerdem kurumsal yatırımcılara veya borsa işlemcilerine gönderildi.
İnternete sızan mesajlar yapılan finansal işlemlerle ilgili özel bilgiler içeriyor.
Bu mesajlar, müşteriler için bir proje üzerinde çalışan eski bir Bloomberg çalışanı tarafından, güvenli olduğunu düşündüğü bir internet sitesine yüklendi.
KENDİSİNİ SAVUNDU
Bloomberg, mesajların sistem dışına taşmasının politikalarını ihlal ettiğini ve konuyla ilgili her türlü yasal yola başvuracağını açıkladı. Şirket, böyle bir kural ihlalinin bugün ise, yeni ve güncellenmiş teknoloji sayesinde mümkün olmadığını vurguladı.
Bloomberg'ün mesajlaşma hizmeti, e-posta yaygın olarak kullanılmaya başlanmadan önce, hayata geçmişti. Hizmet, güvenliği ve fonksiyonelliğiyle bankalardan büyük övgü toplamıştı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)