BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatBlockchain temelli sigorta dönemi başlıyor----

Blockchain temelli sigorta dönemi başlıyor

Blockchain temelli sigorta dönemi başlıyor
19 Ocak 2022 - 18:05 www.finansgundem.com

Blockchain temelli sigortaların, tazminat talepleri yönetimini dönüştürmesi bekleniyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yakın zamanda yayınlanan bir rapora göre blockchain temelli sigortalar, sigorta tazminatı başvurularının yönetimini sonsuza dek değiştirecek. Juniper Research tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, blockchain temelli sigorta tazminat başvurularında 2024 yılında küresel olarak 10 milyar doların üzerinde tasarruf sağlaması bekleniyor. Bu rakam 2021 yılın 1,1 milyar dolar seviyesindeydi.

Finansal hizmetlerde blockchain teknolojisinin sağladığı faydaların incelendiği raporda, sigorta sektörünün tüm süreçlerinde blockchain kullanımının tasarruf ettireceği söylendi. Bu durum özellikle de ABD gibi sigorta poliçesi satışlarının yüksek miktarda olduğu ülkelerde önem taşıyor. Insurance Business’ın haberine göre Juniper Research, prim ödemeleri ve yönetiminde, 2021 ve 2014 yılları arasında blockchain kullanımının sağladığı tasarrufta sert bir yükseliş bekliyor.

Bu yıllar arasında sağlanacak tasarruf ise 2024 yılında küresel olarak gerçekleşen maliyet tasarrufu miktarının yarısından fazlasını oluşturacak. Araştırmacılar sağlık sigortasının, maliyet tasarrufunun en dikkat çekici olacağı alanlardan biri olduğunu söyledi. Bunun nedeni ise sektörün kaynak tüketiminin yüksek miktarda olması ve blockchain teknolojisinin yetersiz süreçleri güçlendirebilme potansiyeli.

finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre raporda sağlık sigortası için büyük bir pazar olan ABD’de blockchain üzerinden yapılan tazminat başvurularının ve işlemlerinin 2021’deki 2 milyondan, 2024’te 24 milyona yükselmesi beklendiği açıklandı. Araştırmanın yazarı Susannah Hampton, sigorta şirketlerinin süreçlerini modernize etme konusunda gönülsüz olduğunu söyledi. Ancak buna rağmen blockchain teknolojisinin sağladığı faydaların, zaman içinde bu çözümlerin benimsenmesini sağlayacağını da ifade etti.

Açıklamasında, “sigorta şirketleri blockchain teknolojisinin kullanımının önündeki engelleri yatırımlar ve işbirliği anlaşmalarıyla çözebilir” dedi. Hampton, “uygulanan her blockchain çözümü, var olan sistemlerle entegre hale getirilmeli” ifadesini kullandı.

Hastanelerdeki Kovid-19 test kuyrukları uzuyor!

 

Dev banka başlangıç maaşını 110 bin dolara yükseltti

 

Polonya'da siber saldırı alarmı verildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)