BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarBlockchain öğrenen yeni mezunlar kıdemlilerin işlerini istiyor----

Blockchain öğrenen yeni mezunlar kıdemlilerin işlerini istiyor

Blockchain öğrenen yeni mezunlar kıdemlilerin işlerini istiyor
02 Eylül 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

Klasik iktisat eğitiminin ötesine geçip üniversite eğitimi süresince blockchain ve kripto alanında eğitim gören yeni mezun iktisatçılar iş bulma konusunda kıdemli iktisatçılardan daha avantajlı bir konuma geliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto ve blockchain’in küresel finanstaki yükselişiyle birlikte dünyanın en önemli üniversitelerinde bu alanda eğitim gören öğrenci sayısı da katlanarak arttı. Financial News’in haberine göre söz konusu durum geleneksel finans alanında çalışan kıdemli personelin gelecekte işsiz kalmasına neden olabilir.

Bitcoin gibi büyük kripto para birimleri yıl boyunca düşüş gösterse de sektör hakkında bilgi gerektiren finans alanındaki istihdam sayısı ise artmaya devam ediyor. Finans devleri de yeni iş ilanlarında kripto veya blockchain alanında bilgi sahibi olan çalışanları tercih ediyor. Araştırma şirketi Indeed verilerine göre JP Morgan 16, Citigroup 11 ve Moody’s 12 kişilik personel alımında adayların blockchain veya kripto alanında bilgi sahibi olmasını şart koştu.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre finansın diğer alanlarında da dijital varlıklar konusunda bilgi sahibi olan adaylar rakiplerine karşı avantajlı konumda. Fidelity dahil olmak üzere varlık yöneticisi firmalar dijital varlıklar ekipleri oluşturuyor. Fintek bankası Revolut da kripto alanında hızla genişliyor.

Alandaki istihdam boşluğunu ise üniversite mezunları doldurabilir. Zira üniversitelerde de kripto ve blockchain alanına olan talep artıyor. Derecelendirme kuruluşu Complete University Guide'ın verilerine göre işletme alanındaki lisans dereceleri için sekizinci en iyi üniversite konumunda olan Exeter’in ‘Bitcoin, Para ve Servet Yönetimi’ eğitim modülünün popülaritesi habere göre son dört yılda %1.300 oranında arttı.

İşletme, ekonomi ve muhasebe derslerinde öğrencilere sunulan modül, 2018'de başlatıldığında 50 öğrenciye eğitim veriyordu. Önümüzdeki dönem içinse 700 öğrenci için kayıt aldı.

Exeter Üniversitesi’nde derslerin yöneticisi olan Dr Jack Rogers Finans alanında çalışmaya devam eden geçmiş mezunların kripto hakkında hiçbir şey bilmediğini söylemek için yıllar sonra kendisiyle iletişime geçtiğini belirtiyor.

Dr Rogers, “Bu işlerin nasıl çalıştığını ayrıntılı olarak bilmeniz gerekmez. Ancak teknolojiyle neler yapabileceğinizi ve mevcut sistemleri nasıl geliştirebileceğini bilmeniz gerekir” ifadelerine yer verdi.

Genç analistlerin maaşlarının yükseldiği sıkı bir iş piyasasında, kripto alanında bilgi sahibi olan mezunlar en yüksek ücretli pozisyonları kapmak için avantaj sahibi olabilir.

Bristol Üniversitesi'nden Profesör Dave Cliff, daha geniş bir fintek eğitiminin bir parçası olarak kripto üzerine bir modül yürütüyor. Üniversite 2014 yılından beri öğrencilere bu alanda ders veriyor. Cliff, 800 mezununun çoğunun büyük yatırım bankaları, hedge fonları ve fintek girişimleri için çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Londra Üniversitesi (UCL) Blockchain Teknoloji Merkezi’nde gelişmekte olan dijital teknolojiler alanında yüksek lisans kursu yürüyor. Oxford Üniversitesi’ninse birden fazla blockchain araştırma merkezi bulunuyor.

Hem UCL hem de Oxford, kripto ödeme devi Ripple tarafından bu alandaki araştırma ve eğitimi desteklemek için tasarlanmış bir programın parçası. Ripple, ABD'de MIT ve Princeton üniversitelerini, Japonya’da Tokyo Üniversitesi’ni ve düzinelerce başka üniversiteyi de içeren girişime yaklaşık 50 milyon dolar yatırdı.

Southampton Üniversitesi, bu eylül ayında fintek alanında kripto para birimi modüllerini içeren üç yıllık bir lisans kursu başlatıyor. Warwick Üniversitesi halihazırda kripto ve blockchain eğitim modüller yürütüyor ve bu alandaki eğitimlerini genişletmeyi planlıyor. Reading Üniversitesi’nin kripto ve blockchain eğitim modüllerinde lisans derecesi verdiği programı son üç yılda 20'den 50 öğrenciye yükseldi.

JPMorgan’dan kripto için ‘çöp’ uyarısı

 

Sermaye, kripto trenine atlamak için tetikte bekliyor

 

Elon Musk’ın paylaşımı kripto para birimi oldu 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)