BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlinken, Paşinyan ile artan gerilimi konuştu----

Blinken, Paşinyan ile artan gerilimi konuştu

Blinken, Paşinyan ile artan gerilimi konuştu
15 Mart 2022 - 06:20 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile yaptığı telefon görüşmesinde, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki son zamanlarda artan gerilimin yanı sıra bölgesel konuları konuştuğu bildirildi.

Telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Bakan, ABD-Ermenistan ikili ortaklığının ve ABD'nin Güney Kafkasya için barışçıl, demokratik ve müreffeh bir geleceği teşvik etme taahhüdünün devam eden önemini vurguladı" ifadesini kullandı.

Price, başta Karabağ sorunu olmak üzere Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimlerin de ele alındığını kaydederken, "Ermeni ve Azeri güçleri arasında gerilimlerin arttığına ilişkin son raporlara dikkat çeken Bakan, taraflara, tüm önemli sorunlara kapsamlı çözümler bulmak için itidal göstermeleri ve diplomatik angajmanları yoğunlaştırmaları çağrısında bulundu" bilgisini paylaştı.

Blinken'ın, Ermenistan'da demokratik reformların sürdürülmesini istediğini kaydeden Price, Rusya-Ukrayna savaşının da gündeme geldiğini aktardı.

Sözcü Price, Blinken'ın, Ukrayna'ya açtığı savaştan dolayı Rusya ve Belarus yönetimleri ile bunlara destek verenlere hesap sormaya devam edeceklerini söylediğini belirtti.

Blinken'den savaş açıklaması: Uzun ve kanlı bir hale gelecek

 

Blinken'dan Rusya'ya insani yardım çağrısı

 

Antony Blinken, Putin’i özel hayatı ile vurdu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)