BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBlankfein gelişen piyasalara destek verdi----

Blankfein gelişen piyasalara destek verdi

Blankfein gelişen piyasalara destek verdi
25 Ocak 2014 - 08:48 www.finansgundem.com

Goldman Sachs CEO’su Lloyd Blankfein, “Gelişen piyasalara uzun vadeli bakılmalı” dedi

Para birimleri dolar karşısında son dönemin en kötü performansını sergileyen gelişen piyasalara ABD’nin en büyük bankalarından Goldman Sachs’ın CEO’sundan destek geldi. Davos zirvesinde CNBC’nin sorularını yanıtlayan Blankfein, gelişen ülke para birimlerinin yüksek olduğunu ancak aynı zamanda riskinin de yüksek olduğunu söyledi. Blankfein, “Biri gelip bana ‘Gelişen ülkelerde pozisyon al. Ancak şöyle bir seçeneğin olacak. Ya bir sene içinde fikrini değiştireceksin ya da beş yıl’ derse ben kısa vadeyi değil uzun vadeyi seçerim. Bu tabi ki pozisyonum hakkında kendimi çok rahat hissedeceğim anlamına gelmez” dedi.

Goldman CEO’su uzun vadede gelişen ülkelerde fırsatların olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Bu ülkelerde büyüme, eğitim ve hareketlilik görüyorsunuz. Temelde dünyada çeşitlilik azalırken, bu ülkelerde çeşitli fırsatlar oluyor.” Blankfein örneğin Meksika’nın ABD ve Kanada ile birlikte, Kuzey Amerika’nın enerji üretiminde önemli bir yer edineceğine işaret etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)