BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBlackRock’tan sıfır karbon için şirketlere son uyarı----

BlackRock’tan sıfır karbon için şirketlere son uyarı

BlackRock’tan sıfır karbon için şirketlere son uyarı
17 Şubat 2021 - 17:53 www.finansgundem.com

Dev varlık yönetimi şirketi BlackRock karbon emisyonunu sıfıra indirme planını uygulayamayan şirketlere karşı hamle yapacakları konusunda uyardı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock şirket yöneticilerine küresel ısınmayı durdurma planlarından ne beklediklerine ilişkin detaylı bilgi verdi. 8,676 trilyon dolar varlığı yöneten firma, standartlarına uymayan şirketlere karşı harekete geçebilecekleri konusunda uyardı.

BlackRock Çarşamba günü iklim değişikliği risklerine karşı şirketlerden beklentilerine ilişkin 5 sayfalık bir doküman paylaştı. CEO Larry Fink’in Ocak ayında yazdığı ve firmaları 2050 yılına kadar sıfır emisyon hedeflerine ulaşmaya çağıran mektubun ardından firma ilk kez bu planın detaylarını paylaştı.

Bloomberg’in haberine göre söz konusu belgede, “Yöneticilerin ‘iklim değişikliği uzmanı’ olan tek bir müdürlük oluşturmasının yerine tüm yönetim kurulunun şirketin plan ve hedeflerine uygun denetim uygulamasını sağlayacak yeterli akıcılığa ve enerji geçişine sahip olmalarını bekliyoruz” ifadeleri yer alıyor. Eğer bir şirket “iş modelini düşük karbonlu ekonomiye geçiş için güvenilir bir plana” uydurmazsa dev varlık yönetimi firması şirket yöneticileri aleyhinde oy kullanabileceğini açıkladı. Diğer durumlarda ise, BlackRock eğer "konuya yönelik dikkatin hızlandırılabileceğini” hissediyorsa hissedarların tekliflerini destekleyerek şirketi değişiklik yapmaya zorlamaya açık olabileceğini belirtti.

Son üç yıl içinde, BlackRock üzerinde şirketlerin çevreye olan olumsuz etkilerini azaltmak konusunda daha agresif adımlar atması yönündeki baskılar artmıştı. BlackRock geçtiğimiz yıl 52 trilyon dolarlık varlığı yöneten yatırımcı grubu Climate Action 100+’a katıldı. BlackRock’ın hamleleri dünyanın en büyük sekiz ekonomisinin karbon emisyonunu sıfırlamaya yönelik hedef belirlediği dönemle aynı zamana denk geldi. Bu rakam ABD Başkanı Joe Biden’ın seçim vaatlerini yerine getirmesi halinde dokuza yükselecek.

Geçen yıl, BlackRock karbon yoğunluklu olarak sınıflandırılan 440 şirketler grubunun 69’unun yönetimi için karşı oy kullandı. Bu yıl dünya çapında 1000 şirkete genişletilen bu grup tüm şirketlerin doğrudan oluşturduğu karbon emisyonunun %90’ını oluşturuyor. BlackRock hangi şirketlerin artık listede olmadığını paylaşmayı reddetti.

Yapılan çalışmalar, yatırımcıların portföyleri hakkında karar vermek için tutarlı iklim verilerinden yoksun olduğunu gösteriyor. BlackRock'un açıklaması, şirketlerin emisyon açıklamalarını iyileştirmeleri ve bunları azaltmak için sıkılaştırılmış kısa, orta ve uzun vadeli hedefler belirlemeleri gerektiğini vurguluyor. Bunlar, yatırımcıların ilerlemeyi izlemeleri ve enerji geçişini yöneten şirketleri belirlemeleri için hayati önem taşıyor.

Emine Erdoğan'dan iklim değişikliği uyarısı

 

BlackRock geleceğin yatırım trendini açıkladı

 

Emeklilik yatırımları nasıl yönetilmeli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)