BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBlackrock'tan 600 milyon dolarlık iyilik hamlesi----

Blackrock'tan 600 milyon dolarlık iyilik hamlesi

Blackrock'tan 600 milyon dolarlık iyilik hamlesi
17 Şubat 2020 - 14:04 www.finansgundem.com

BlackRock 600 milyon dolarlık hisseyi hayır işlerine kullanılmak üzere bağışladı. Şirket kurduğu vakıfla kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomi yaratmayı hedefliyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, emlak devi PennyMac'teki yaklaşık 600 milyon dolarlık hissesini iki platform arasında paylaştı. İlk platform şirketin bünyesinde yeni kurulan bir vakıf olan BlackRock Foundation. Şirket bu vakıfla daha kapsayıcı ve sürdürülebilir bir ekonomi yaratmayı amaçlıyor. Diğer platform ise Sahra-altı çiftçilere yardım sağlayan Latin Amerikalı kadınlara yapılan teknolojik istihdamı destekliyor.

Varlık Yönetimi Şirketi BlackRock finansal krizler süresince geri ödeme güçlüğü çeken borçlulara verdiği iyi zamanlı desteklerle tanınıyordu. BlackRock şimdi de yaptığı hayırsever yatırımlarla öne çıkıyor. Perşembe günü açıklanan finansal hamleye göre dev varlık yöneticisi, mortgage şirketi PennyMac Financial Services’ın yaklaşık 600 milyon dolarlık hisselerini kâr amacı gütmeyen fonlara bağışladı. Bağışların yarısı şirketin kendi bünyesindeki BlackRock Foundation’a gidecek. Ayrıca şirket bu hamleyle vergi kazancı da elde etmiş olacak.

BlackRock’ın dünya ekonomisinde etkinliğinin artmasıyla şirket bünyesinde yeni bir vakıf kurdu. Şirket, yönettiği toplam değeri 7.4 trilyon dolar olan fonlarla, S&P 500’ün en büyük beş hissedarından biri. Bu da, dünyanın en büyük para yöneticisini yoksulluktan çevre sorunlarına kadar halktan gelen yeni çözüm talepleriyle karşı karşıya olduğu anlamına geliyor.


YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)