BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBlackRock Soros’a rağmen Çin yatırımlarında ısrarcı----

BlackRock Soros’a rağmen Çin yatırımlarında ısrarcı

BlackRock Soros’a rağmen Çin yatırımlarında ısrarcı
08 Eylül 2021 - 17:59 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı George Soros’un trajik bir hata olduğu konusunda uyardığı BlackRock’ın Çin yatırımları tüm hızıyla devam ediyor. BlackRock Soros’un açıklamalarının ardından Çin’deki fonu için 1 milyar dolar topladığını açıkladı


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder yatırımcı George Soros’un BlackRock’ın Çin’de yaptığı yatırımları "trajik bir hata" olarak nitelendirmesinin hemen ardından dünyanın en büyük varlık yöneticisinden Çin yatırımlarını destekleyen yeni bir adım geldi. Bloomberg International’ın haberine göre BlackRock Çin pazarındaki müşterileri için yerel yatırımlarına başlayarak ilk Çin yatırım fonu için 6,7 milyar yuan (1 milyar dolar) topladı.

Haberin dayandırdığı ismi verilmeyen kaynaklara göre, ABD’li varlık yöneticisinin Çin birimi, daha erken yatırım yapmaya başlamak için 10 Eylül son tarihinden günler önce, planlanan 8 milyar yuan hedefine ulaşmadan fon toplamayı kapattı. BlackRock’tan yapılan açıklamaya göre fonun 111 binden fazla yatırımcıyı çektiği belirtildi.

BlackRock Asya Pasifik Başkanı Rachel Lord açıklamasında, “Çin fon yönetimi işletmemizde bu mihenk taşına ulaştığımız için oldukça gururluyuz ve yatırımcıların karşı konulamaz desteklerine minnettarız” ifadelerine yer verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre BlackRock’ın Asya Pasifik birimi Çin’in varlık yönetimi sektöründe tamamen yabancılara ait ilk yatırım şirketi olma özelliği taşıyor. George Soros bu hafta Wall Street Journal’daki yazısında yüksek büyüme potansiyeline rağmen dünyanın en büyük para yöneticisinin müşterilerini Çin yatırımlarına yönlendirmesinin ABD güvelik çıkarlarını riske atabileceği konusunda uyarmıştı.

BlackRock, verime aç Çinli perakende yatırımcıların ve yerel firmaların piyasaya hakim olduğu oldukça kalabalık bir sektöre pazarın en güçlü olduğu dönemlerden birinde giriş yapıyor. Çin’deki yatırım firmaları bu yılın başından Ağustos ayına kadar 2 trilyon yuandan fazla fon topladı. Bu rakam şimdiye kadarki en yüksek ikinci yıllık yatırım miktarı oldu ve geçen yıl gelen 3,1 triyon yuanlık rekoru takip etti.

BlackRock, 2006 yılından bu yana hisse sahibi olduğu Bank of China Investment Management ile yatırım fonu ürünlerini ihraç ediyor. Şirket ayrıca birkaç yıl önce, Çin’deki piyasa kurallarının gereği yatırım fonu lisansını kazanabilmek için özel bir menkul kıymet fonu ile Çin piyasalarını test etmiş, gerekli lisansa hak kazanmasının ardından da operasyonlarını durdurmuştu.

BlackRock China New Horizon Karma Menkul Kıymet Yatırım Fonu, Çin'in A hisse senedi piyasalarına yatırım yapma konusunda 16 yıllık tecrübesi bulunan Alex Tang ve Shan Xiuli tarafından yönetilecek.

BlackRock Fon Yönetimi Genel Müdürü Chi Zhang, yatırımcıların ve dağıtım ortaklarının desteğinin "son derece cesaret verici" olduğunu söyledi. Zhang "Çinli yatırımcılar için uzun vadeli yatırım fırsatları getirmeye kararlıyız" dedi.

 

Çin pastası Soros ve BlackRock’ı birbirine düşürdü

 

Bill Gates’in şirketi Suudi milyarderin otel hissesini alıyor

 

Novogratz: Bitcoin balonunu patlatan aşırı yatırımcı coşkusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)