BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBlackrock Halkbank'ta alıma geçti----

Blackrock Halkbank'ta alıma geçti

Blackrock Halkbank'ta alıma geçti
29 Ocak 2014 - 14:16 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük fonu BlackRock Halkbank hisselerinde alıma geçti

Dünyanın en büyük fonu BlackRock, yaptığı alımlar sonrasında Halkbank’taki payının yüzde 5’i geçtiğini açıkladı.

Fondan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, 24 Ocak’ta 12.23 TL ortalama fiyattan yapılan 164 bin 895 adetlik alımla birlikte Halkbank’taki paylarının yüzde 4.99’dan yüzde 5.001’e çıktığı belirtildi.  

17 Aralık operasyonunun ardından Türkiye piyasalarında, 1 aydan uzun süredir ortalık toz duman olmasına rağmen, dünyanın en büyük fonu BlackRock'ın Borsa İstanbul'da bankacılık hisselerindeki pozisyonunu artırıyordu.

Gelişen Avrupa Fonu'nda 730 milyon sterlini yöneten BlackRock'ın Fon Yöneticisi Sam Vecht geçtiğimiz günlerde, siyasi endişelere karşın, borsada negatif haberlerin büyük ölçüde fiyatlandığını söyleyerek şunları söylemişti: "Türkiye'deki sorunların tam anlamıyla çözüldüğüne inanmıyoruz ancak değerlemeler riskleri yansıtıyor ve finans hisselerindeki pzoisyonumuzu önemli ölçüde artırdık."

EN ÇOK BU İKİ BANKA HİSSESİNİ ALDI

BlackRock bu süreçte en çok Halkbank ve Garanti Bankası hisseleri alırken, Fon Yöneticisi Vecht'e göre piyasalardaki düzeltme, defter değerleri baskı altında kalmış istikrarlı bankalara giriş yapmak için nadir bir fırsat sunuyor.

Vecht sözlerini şöyle sürdürüyor: "Son olayların kısa vadede etkileri olacaktır ancak bölgesel güç ve ekonomik merkez olan Türkiye'nin uzun vadeli geeleceği parlak."
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)