BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBlackRock Genel Müdürü: Siyahi çalışanlar işyerlerinde kendileri olamıyor----

BlackRock Genel Müdürü: Siyahi çalışanlar işyerlerinde kendileri olamıyor

BlackRock Genel Müdürü: Siyahi çalışanlar işyerlerinde kendileri olamıyor
05 Ocak 2021 - 14:58 www.finansgundem.com

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Black Lives Matter hareketinin ardından Londra finansında getirilen düzenlemeler siyahi çalışanların nüfusunu arttırdı. Ancak siyahi finans profesyonelleri işyerlerinde kendilerini rahat hissedemiyorlar

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Londra’nın çeşitlilik konusunda en başarılı yöneticilerinden birisi olan BlackRock Genel Müdürü Gavin Lewis'e göre, siyahi finans çalışanları iş yerinde gerçek kimliklerini yansıtabileceklerini düşünmüyorlar.

Lewis Finacial News’e verdiği röportajda, “Çeşitliliğe bağlı olarak adayları işe alıyoruz ancak çeşitliliğe dayalı olarak yönetmiyoruz” ifadelerinde bulunarak finans sektörünün düzenlenme çabalarının bir parçası olarak çalışanları sürece dahil etme konusunu kavrayabilme çağrısında bulundu.

BlackRock Genel Müdürü siyahi çalışanlarla ilgili yaptığı açıklamasında, “Çoğu zaman baskı kültürünü takip etmek zorunda kalıyor çünkü kendileri gibi hissedemiyorlar” sözlerine yer verdi. #Talkaboutblack (Siyahiler hakkında konuş) hareketinin kurucularından olan Lewis siyahi Finans profesyonellerinin varlık yönetimi alanındaki temsilinin arttırılmasını hedefliyor.

Investment Association’ın (IA) verilerine göre siyahi yatırım profesyonelleri İngiltere’deki yatırım yöneticilerinin %1’inden azını oluştururken buna karşın İngiltere nüfusunun %3’ünü ve Londra nüfusunun %13’ünü belirtiyorlar. IA verilerine göre siyahi çalışanlar benzeri mesleki yeterliliğe sahip beyaz çalışanlardan %23 daha az maaş alıyor.

Lewis siyahi çalışanların özgün olarak kalamadıkları takdirde kendilerini adapte etmek zorunda hissettiklerini ve iş yerlerine tam anlamıyla kendileri olarak gelemediklerini belirtiyor. BlackRock Genel Müdürü, finans sektöründeki çeşitlilik kotasının yeterli olmadığını belirtirken, “Onların bakış açılarından ve fikirlerinden tam olarak yararlanılamıyor. Bu nedenle de sadece sayılarla ilgilenilmemesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Lewis, “Rakamların özellikle yönetim seviyelerinde artması gerekiyor” görüşlerine yer verdi.

Söz konusu trendin gerçekliğini doğrulayan bir diğer araştırma da geçtiğimiz ay Lloyd Banking Group’tan gelmişti. Araştırmada siyahi çalışanların beyazlara göre %19,7 oranında daha az maaş aldığı gösteriliyordu.

Lloyds siyahi çalışanlarına daha az maaş ödüyor

Lewis konuyla ilgili açıklamasında, “Şirketlerin, yönetim kurulu veya şirket yöneticileri seviyesinde daha fazla ırksal çeşitliliği temsil edecek bir konuma sahip olması gereken geçiş hatlarına sahip olması gerekiyor. Üst düzey katılım ve üst düzey liderlik uzun vadeli değişimin gerçekleşmesinin anahtarıdır” ifadelerini kullandı.

Dev finans şirketi BlackRock etnik ve cinsiyet çeşitliliğine yönelik istihdam rakamlarının yukarıya çekilmesi için yatırım yaptığı şirketlerde baskı oluşturuyor.

George Floyd'un ölümü dönüm noktası oldu

25 Mayıs tarihinde ABD’nin Minneapolis şehrinde George Floyd’un ırkçı polis şiddetiyle katledilmesinin ardından dünyanın en büyük finans firmalarının bazıları ırkçılık konusunda eleştirilmiş ve Black Lives Matter (Siyah hakları önemlidir) protestolarına dahi olmuştu. Haziran ayında baskı altındaki İngiltere Hükümeti finans sektöründe ırkçılık düzenlemesine gitmişti. Düzenlemeyle siyahi ve etnik azınlıklara dahil olan çalışanların sayısını arttırmak için büyük bankaların, varlık yönetimi şirketlerinin ve diğer Londra finansı patronlarının teşvik edilmesi amaçlanmıştı.

2020’nin bir dönüm noktası olduğunu belirten Lewis, “Yaz boyunca yaşanan olaylar ırk ve çeşitlilik konularına ışık tuttu. Önemli olan, pek çok kişinin gerekli olduğunu kabul ettiği değişimi yönlendirmeye odaklanılıp odaklanılmayacağıdır” dedi.

Lewis röportajında, “Farklı bakış açıları olan meydan okuyabilecek insanlara sahip olmanız gerekir. Bence finans sektörünün bunu benimsemesi gerekiyor. Tam olarak kritik eşikte olduğumuzu düşünmüyorum ancak dünyanın değiştiği, sanayinin değiştiği, sektörümüzün değiştiği konusunda bir farkındalık mevcut” dedi.

Avrupa’da endişe verici düşmanlık!

 

Dünyanın en büyükleri kurdu, batırdı

 

Pandemi sonrası ofisler nasıl olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)