BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBlackRock: Fed'in faiz indirmesini bekleyen hata yapıyor----

BlackRock: Fed'in faiz indirmesini bekleyen hata yapıyor

BlackRock: Fed'in faiz indirmesini bekleyen hata yapıyor
28 Mart 2023 - 20:05 www.finansgundem.com

Fon yönetim şirketi BlackRock, Fed'in bankacılık sektöründeki çalkantılardan etkilenerek faiz indirime gideceğini bekleyenlerin hata yaptığını belirtti

Dünyanın en büyük fon yönetim şirketi BlackRock bankacılık sektöründeki çalkantı nedeniyle Fed’in faiz indirmesini bekleyen yatırımcıların hata yaptığını belirtti.

BlackRock stratejistleri, Fed’in bankacılık krizi endişeleriyle faiz indireceği beklentilerine rağmen Faiz artışlarına devam edeceği tahminini paylaştı.

"MERKEZ BANKALARI ENFLASYONLA MÜCADELEDEN DÖNMEYECEK"

Wei Li öncülüğündeki stratejistler konuya ilişkin olarak paylaştıkları bir notta “Fed ve diğer Merkez Bankaları’nın yetkilileri bankacılık sektöründeki sıkıntıların kendilerini enflasyonla olan mücadeleden döndürmeyeceğini belirtti” değerlendirmesini yaptı.

Bu sene bir faiz indirimi beklemediklerini kaydeden stratejistler “Fed ancak ciddi bir kredi sıkışıklığı yaşanır ve bu durum beklentilerden daha derin bir resesyona yol açarsa piyasalarda fiyatlandığı gibi faiz indirimine gidebilir” ifadesini kullandı.

SVB'NİN İFLASI, FAİZ ARTIŞLARINI BERABERİNDE GETİRDİ

Citigroup Ekonomisti Andrew Hollenhorst de enflasyon yüksek kalmaya devam ettikçe Fed’in önceliğinin enflasyonla mücadele olacağını belirtti.

Avrupa Merkez Bankası ABD’deki SVB’nin iflasının ardından 50 baz puanlık faiz artışına gitmiş, Fed ve İngiltere Merkez Bankaları da 25’er baz puanlık artış yapmıştı.

Fed Yöneticisi: SVB’nin iflası 'kötü yönetim' vakası

 

‘Fed-sonrası’ piyasaların 4 kuralı

 

SVB Financial'dan iflas başvurusu

 

BlackRock: Borsada dip aramak için henüz çok erken

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)