BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBlackRock: Fed beklentileri 'aşırıya kaçtı'----

BlackRock: Fed beklentileri 'aşırıya kaçtı'

BlackRock: Fed beklentileri 'aşırıya kaçtı'
06 Aralık 2023 - 07:57 www.finansgundem.com

BlackRock'ın küresel baş yatırım stratejisti Wei Li, Fed'in faiz indirimlerine ilişkin piyasa beklentilerinin aşırıya kaçtığını belirterek "Faiz oynaklığı kalmaya devam edecek." dedi.

BlackRock Yatırım Enstitüsü stratejistleri, ABD Merkez Bankası'nın (FED) gösterge faiz oranlarını birçok yatırımcının fiyatladığından daha az düşürecek olması nedeniyle küresel piyasaların 2024 yılında daha fazla dalgalanma yaşayacağını söyledi.

Bununla birlikte, dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, istikrarlı kazançlar ve yüksek marjlar gibi kalite faktörleri nedeniyle yapay zeka hisseleri ve teknolojide, özellikle de bellek sektöründe hisse senetlerinde fırsatlar görmeye devam ediyor. Firma, genel olarak ABD sanayi ve sağlık hizmetleri gibi sektörlere olumlu bakmaya devam ediyor.

BlackRock'ın küresel baş yatırım stratejisti Wei Li, "Faiz indirimleri için piyasa fiyatlaması bize göre biraz abartılı. Faiz oynaklığı kalmaya devam edecek." dedi.

Firma, kısa vadeli Hazine tahvillerinde yükseliş tahminini sürdürüyor, ancak yapısal olarak daha yüksek enflasyon öngördüğü ve bunun da uzun vadeli tahvil getirilerinin mevcut seviyelerden önemli ölçüde düşmesini zorlaştıracağı konusunda uyardı.

Firma, gelişmekte olan piyasalar arasında Hindistan ve Meksika'da yükseliş olduğunu ve gelişmekte olan piyasa varlıklarını gelişmiş piyasalardakilere tercih ettiğini belirtti.

Fed yetkilisi Daly'den faiz mesajı

 

Fed Üyesi Waller, Faiz indirimi için enflasyonu işaret etti

 

Fed yetkilisi Bowman'dan faiz mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)