BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBlackrock faiz artışını olumlu buldu----

Blackrock faiz artışını olumlu buldu

Blackrock faiz artışını olumlu buldu
29 Ocak 2014 - 11:34 www.finansgundem.com

BlackRock Inc., Türkiye'nin faiz artırım kararını "çok memnun edici ilk adım" şeklinde yorumladı

Merkez bankasının olağanüstü toplanarak faizleri artırmasının ardından konuşan Blackrock portföy yöneticisi Sam Vecht, "Türkiye'de özellikle finansal hisseler kanalıyla, yüksek ağırlık veriyoruz" dedi.

Faiz kararını yorumlayan Vecht, "Faizlerdeki ani artış maalesef kısa vadede Türkiye ekonomisini yavaşlayacak olsa da, hamle, Türkiye'nin ekonomik düzen ve yatırımcının Merkez Bankası ve ülkeye güvenini korumaya geri dönüşü anlamında memnun edici bir ilk adım" değerlendirmesinde bulundu.

Gelişen piyasaların son haftalarda baskı altında olduğunu hatırlatan Vecht, "Brezilya, Hindistan ve şimdi Türkiye gibi çeşitliliği olan ülelerin merkez bankalarının hamleleri, yatırımcının güveninin sakinleştirilmesine yardımcı olmalı" dedi.

Vecht, Küresel Gelişen Piyasalar genelindeki siyasi ve makroekonomik durumu yakından izlediklerini belirterek, "Ancak bir süredir, parasal yetkililerce atılan doğru adımlardan ötürü daha çok güveniyoruz" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)