BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBlackrock bir daha asla tam kadro ofise dönmeyecek----

Blackrock bir daha asla tam kadro ofise dönmeyecek

Blackrock bir daha asla tam kadro ofise dönmeyecek
21 Eylül 2020 - 14:09 www.finansgundem.com

Dev varlık yönetimi firması Blackrock’ın CEO’su bir daha ofise tam kadro döneceklerine inanmadığını ve bunun iyi bir şey olduğunu açıkladı. Milyarder CEO'nun tek endişesi ofis kültürünün kaybolması

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünyanın en büyük varlık yöneticimi firması Blackrock’ın milyarder CEO’su Larry Fink çalışanlarının sadece üçte ikisini tekrar ofise çağıracağını ve bunun iyi bir şey olduğunu belirtti.

Morningstar Yatırım Konferansı’na katılan Fink CNBC’nin haberine göre, “Blackrock’ın tekrar %100 ofise döneceğine inanmıyorum” ifadelerini kullandı. Fink, “Aslına bakılırsa ben %60 ya da %70 gibi bir oran olacağına ve çalışanların rotasyonlu olacağına inanıyorum. Fakat bundan sonra hiç dolu bir şekilde tam kadro ofiste olacağımıza inanmıyorum” sözlerine yer verdi.

Milyarder CEO, “Yepyeni tip bir iş gücü olacak. Yepyeni bir paradigma olacak. Fakat bu paradigmanın firma için daha iyi olacağına inanıyorum” ifadeleriyle pandemi sonrası değişen çalışma biçiminin altını çizdi.

Fink'in açıklaması, yatırım bankalarının büyük çoğunluğunun ofise daha fazla çalışan getirdiği bir dönemde geldi. JP Morgan bu ayın başlarında sözleşme uzmanı bankacılarının yarısını rotasyonel olarak ofislere geri çağırdı. Deutsche Bank’sa İngiltere’deki ofislerinin doluluk oranını %20’ye çıkardı.

Ofis kültürü yok olacak endişesi

Blackrock CEO’su virüsün ardından ofislerin temelli değiştireceğini kabul etse de sonuç olarak şirket kültürüne ne olacağı konusunda endişelerini sürdürüyor. Fink varlık yönetimi şirketinin değerlerine ilişkin, “Kültürün uzaktan çalışma yöntemleriyle verilmemesi gerekiyordu ve bu kültür bizi bir organizasyon olarak birbirimize bağlayan ve birleştiren şeydir. Kültürel bazda ne kadar iyi durumda olduğumuzdan hala emin değilim. Operasyonel olaraksa harika bir iş çıkardık” açıklamasında bulundu.

Fink, "Teknoloji sayesinde gerçekten çok iyi, gerçekten verimli bir şekilde çalışıyoruz. Ama bu kültür fikri beni gerçekten endişelendiriyor. Bu kültürü daha ne kadar bir arada tutabilirsiniz?" ifadelerine yer verdi.

CEO’lar pandemide büyük hamleler yapıyor

 

Finans çalışanlarının t’ü ofise dönmek istemiyor

 

Deutsche Bank ofise dönüş için süre verdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)