BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBlack Friday çılgınlığı Öğretmenler Günü'ne denk geliyor----

Black Friday çılgınlığı Öğretmenler Günü'ne denk geliyor

Black Friday çılgınlığı Öğretmenler Günü'ne denk geliyor
22 Kasım 2017 - 13:31 www.finansgundem.com

Bu yıl Öğretmenler Günü ile aynı güne denk gelen ‘Kara Cuma” nedeniyle e-ticaret sitelerinde rekor sayıda satış yapılması bekleniyor.

Black Friday (Kara Cuma) indirimleri için geri sayımın başlamasının ardından mağazalar yapacakları indirimleri duyurmaya başladı. ABD ve Kanada’da perşembe günleri kutlanan Şükran Günü’nün ertesi sabahı “Kara Cuma” olarak adlandırılan gün başlıyor. Birçok ülkede erken saatlerde açılan mağazalar sıra dışı indirimlerle teknoloji ve alışveriş tutkunlarını bünyesine çekiyor.

BLACK FRİDAY TÜRKİYE’DE NE ZAMAN KUTLANACAK?

24 Kasım Cuma günü Öğretmenler Günü ile aynı tarihe denk gelen Kara Cuma nedeniyle ülke çapında birçok mağazada büyük indirimler yapılacak. 1961 yılında ilk kez yerel bir gazetede kullanılan “Black Friday” kavramı o günden sonra alışveriş çılgınlığının yaşandığı özel güne verilen kalıcı isim olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye’deki alışverişlerde normal bir güne oranla yüzde 622’lik bir sıçramanın olduğu ifade edilirken geçtiğimiz yıllarda en fazla tercih edilen ürünler kıyafet, elektronik ürünler ve kitaplar olmuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)