BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBKM’den müthiş hizmet: Mobil ödeme----

BKM’den müthiş hizmet: Mobil ödeme

BKM’den müthiş hizmet: Mobil ödeme
29 Ocak 2013 - 12:48 www.finansgundem.com

Bankalararası Kart Merkezi, cep telefonu ile temassız ödeme altyapısını tamamladı. TSM hizmetini sağlamak üzere sertifika aldı

Bankalararası Kart Merkezi, cep telefonları ile temassız ödeme gerçekleştirilmesini sağlayan Güvenilir Servis Sağlayıcı (Trusted Service Manager, TSM) hizmetini sunmak üzere gerekli çalışmalarını tamamladı. Sistemin kullanıma sunulması için tüm süreçlerde sona gelen BKM, akıllı cep telefonlarıyla temassız ödemelerin gerçekleşmesine yönelik altyapı hizmeti sunmak üzere sertifika aldı. Türkiye’de cep telefonlarıyla temassız ödeme yapılabilmesi konusunda çalışmalarını sürdüren BKM, bu sertifika ile, sistemin hayata geçmesi konusunda önemli bir adım attı.
Cep telefonları banka ve kredi kartı olarak kullanılacak
Kurulduğundan bu yana, Türkiye’de ödeme sistemlerini geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Bankalararası Kart Merkezi (BKM), 2008 yılında başlatmış olduğu Yakın Alan İletişimi (Near Field Communication, NFC) özellikli akıllı cep telefonlarıyla ödeme yapılabilmesi için gerekli olan altyapı çalışmalarını tamamladı. Bankalar, BKM’nin sağladığı Güvenilir Servis Sağlayıcı sistemi ile müşterilerine, Yakın Alan İletişimi olarak adlandırılan NFC özelliğine sahip cep telefonlarını, kredi ve banka kartı olarak kullanabilme hizmeti sunacak.
Altyapı konusunda dünyanın birçok ülkesinden öndeyiz
Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, “BKM olarak Güvenilir Servis Sağlayıcı hizmetimiz ile, Türkiye’de cep telefonu ile temassız ödeme uygulamasını hayata geçirebilmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Altyapı konusunda dünyanın birçok ülkesinden öndeyiz ve yatırımımızı tamamlamış bulunmaktayız. Aldığımız sertifika ile sistemin uygulamaya geçmesi adına büyük bir adım atmış olduk. NFC özellikli akıllı telefonlar yaygınlaştıkça hızla artacağına inandığımız mobil ödemeler, ‘2023 Nakitsiz Ödemeler’ hedefimiz ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli bir yapı taşı olacak” diye konuştu.
Her türlü ürün ve hizmet ödemesi cep telefonundan yapılabilecek
BKM’nin Güvenilir Servis Sağlayıcı altyapısı tüm bankaları, tüm mobil operatörleri ve tüm cep telefonu markalarını destekleyecek şekilde konumlandırıldı. Güvenilir Servis Sağlayıcı altyapısı sayesinde, NFC uyumlu akıllı telefonlara sahip kart kullanıcıları, her türlü ürün ve hizmet ödemelerini cep telefonlarıyla yapabilecek. Kartı yanında olmayanların da hayatını kolaylaştıracak uygulama ile özellikle ulaşım alanında otobüs, tren ve metro kullanımında ve günlük hayatta yapılan birçok küçük tutarlı ödeme, NFC uyumlu akıllı telefonları turnikeye okutarak gerçekleştirilebilecek. Bunun için NFC uyumlu akıllı cep telefonlarını ödeme noktasındaki temassız POS cihazına yaklaştırmak yeterli olacak. BKM’nin uygulaması ile bu ödemeler bankaların sunduğu kartlar üzerinden yapılacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)