BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBizim görüşlerimizi yansıtıyor----

Bizim görüşlerimizi yansıtıyor

Bizim görüşlerimizi yansıtıyor
28 Şubat 2014 - 22:59 www.finansgundem.com

​ABD Yönetimi, dün yayınladığı insan hakları raporunda 17 Aralık soruşturmasının sonuçlarını ‘skandal’ olarak nitelendirmesinin arkasında durdu

ABD Yönetimi’nin Türkiye’deki 17 Aralık “Büyük Rüşvet Operasyonu” sonrasında ortaya çıkanları ‘skandal’ olarak nitelendirmesinin yankıları sürerken, üst düzey bir Amerikan yetkilisi, ABD’nin yıllık insan hakları raporunda geçen bu yorumun “bilinçli ve zamanlı” olduğunu söyledi. Dışişleri Sözcüsü ise 17 Aralık sürecinin başından beri Washington Yönetimi’nin Türkiye’deki gelişmelere yönelik sürdürdüğü temkinli tutumu devam ettirip ‘skandal’ ifadesini podyumda tekrarlamaktan kaçındı ancak raporun ABD Yönetimi’nin görüşünü yansıttığını belirtti.

AYRINTILARIN ARKASINDAYIZ 
ABD Dışişleri Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında ABD insan hakları raporunda 17 Aralık soruşturması sonrasında yaşananların ‘skandal’ olarak nitelendirilmesi konusunda şunları söyledi: “İnsan hakları raporunun Türkiye ile ilgili işaret ettiği, ifade özgürlüğü, toplanma özgürlüğü ve adalete erişime yönelik kısıtlamalar dahil 2013 boyunca belirgin insan hakları problemleri olduğuydu. 2013 yazındaki park protestoları sırasında, yetkililer yedi kişinin ölümü dahil protestocuların zarar görmesine neden olacak şekilde aşırı güç kullandı, ayrıca gazeteciler, akademisyenler, avukatlar ve öğrenciler dahil binlerce kişiyi gözaltına aldı. Elbette arkasında durduğumuz daha birçok detay vardı.”

BİZİM GÖRÜŞLERİMİZİ YANSITIYOR 
Psaki, söz konusu raporda bu sene yolsuzluk konusunun Türkiye ile ilgili olarak ilk defa belirgin bir insan hakkı ihlali olarak yer alması konusunda ise “Bu Yönetimin bir raporu, bizim görüşlerimizi yansıtıyor” dedi. Üst düzey bir Amerikan Dışişleri yetkilisi ise Ankara Hükümeti’nin ‘komplo’ olduğunu iddia ettiği 17 Aralık soruşturmalarıyla ilgili ‘skandal’ nitelendirmesi yapılmasının “bilinçli ve zamanlı” bir tercih olduğunu söyledi. Yetkili, “Bu insan hakları raporu, dört yıldır ilk defa zamanında yayınlanıyor” derken, Türkiye bölümündeki ‘skandal’ tabirinin gözden kaçan bir ayrıntı olup olmadığı sorusuna, “Hayır, bilinçli ve zamanlıydı” dedi. Yetkili, ‘skandal’ ifasesinin zamanlamasının, bu hafta internete sızan, Türkiye’de Başbakan Erdoğan ve oğlu arasında geçtiği iddia edilen ve Erdoğan’ın ‘montaj’ olduğunu öne sürdüğü telefon konuşmalarıyla ilgisi olup olmadığı konusunda ise yorumda bulunmadı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet01 Mart 2014 07:56

    maaşallah cemaatle chp amerikanın iç işimize karışmasından neredeyse göbek atacaklar!kına yaksınlar iyi gelir!

  • TROLLERE01 Mart 2014 01:13

    Troller asgari ücret maazallah iyi çalışıyorlar işadamları adına... Ne diyeyim Allah soydursun diyemiyorum, Allah neslinizi delikanlı yapsın boyun eğdirmesin asgari ücrete...

  • murat01 Mart 2014 01:04

    saçma sapan komplo teorileri üretmeyin,amerika istesin dolar yarın 7 lira olur ne tayyip kalır neden başka bir şey,cari fazla verene kadar hiç bir ülke bağımsız olamaz.

  • Ortadoğu28 Şubat 2014 23:54

    Ortadoğuda hersey amerikanın istediği gbi gelişmedi, Akp Turkiyenin uzun dönemli çıkarlarını öne çıkaracak hamleler yaptı. buda amerikanın beklentileriyle çelişti! Sonuç? Cemaat Mhp Chp Abd kolaisyon hareketleriyle akp yi gözden düşürüp etkisiz kılmak!

  • AZAP YAKIN28 Şubat 2014 23:38

    HAKSIZ KAZANÇLARI RÜŞVETLERİ İADE EDİN Kİ BELKİ AZAP GELMEZ ALLAH TAN SİZLERE! 10/50- De ki: “Söyleyin bakalım, onun azabı size geceleyin veya gündüzün (ansızın) gelecek olsa, suçlular bunun hangisini acele isterler?!” (Bunların hiçbiri istenecek bir şey değildir).

  • HAK DİN28 Şubat 2014 23:35

    Ey bizi soyan işadamları ve soyduranlar... Allah ın ayetleri delildir....İade edin tövbe edin soyduklarınızı... Belki toplumda sizi affeder... 10/27- Kötü işler yapmış olanlara gelince, bir kötülüğün cezası misliyledir ve onları bir zillet kaplayacaktır. Onları Allah(ın azabın)dan koruyacak hiçbir kimse de yoktur. Sanki yüzleri, karanlık geceden parçalarla örtülmüştür. İşte onlar cehennemliklerdir. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

  • kim aptal28 Şubat 2014 23:16

    Ey Türk halkı nın akliyla alay edenler.. Yosuzluk haksizlik zulum ve halka hukuksal darbe yapanlar.. Hersey guzel olacak! Artik bu halkla asla alay edemeyeceksiniz ve haksiz milyar dolarlar(isadamlari dahil) halktan alinan topluma iade edilecek