BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem"Bizim dinimizde insanları canice yakmak yoktur"----

"Bizim dinimizde insanları canice yakmak yoktur"

Bizim dinimizde insanları canice yakmak yoktur
06 Şubat 2015 - 19:44 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da katıldığı ödül töreninde IŞİD'in yaptığı korkunç infazı değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bursa’daki Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde Romanlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Büyük Roman" ödül törenine katıldı. Konuşmasında IŞİD'in yakarak öldürdüğü Ürdünlü pilota da değinen Erdoğan "Bizim dinimizde, kültürümüzde insanları vahşice, canice yakmak yoktur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da "Büyük Roman Ödül" töreninde konuştu. "Ayrımcı yaklaşımların tamamını biz elimizin tersi ile yittik. İş kanununda anarşistler, casuslarla çingeneler birlikte anılıyordu. Böyleydi. Bunları biz temizledik. Bu bizim değerlerimize ters dedik temizledik. Kalkıp Kürdoloji enstitüsü kuruyorsun da Roman merkezi kurmaktan niye çekineceksin. Bunu da yaptık" dedi.

"İLK VE EN BÜYÜK IRKÇI ŞEYTANDIR"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Romanların kinleri mendil kuruyana kadar ama dostlukları okyanuslar kuruyana kadardır. Irkçılık ve ayrımcılık kötüdür. İlk ve en büyük ırkçı kimdir biliyor musunuz? Şeytandır. Şeytan bir melek iken kendisine insana secde etmesi emredilmiş ama O kendisinin ateşten insanın ise topraktan yaratıldığını söyleyerek kendisinin üstün olduğunu söyleyerek kibir göstermiştir. Bu yüzden de Şeytan ebediyen lanetlenmiştir. Kim ki kendi ırkını üstün görüyorsa o şeytanın tuzağına düşmüştür. Hatta şeytanlaşmıştır. Kim ki başkasını doğuştan gelen özellikleri nedeniyle aşağılıyorsa o şeytanın izinde yolundadır. İslam coğrafyasının bir kısmında farklı olana karşı tahammülsüzlüğün ve şiddetin uygulandığını görüyoruz. Yine aynı şekilde batı dünyasının bir kısmında ırkçılığın tehlikeli şekilde arttığını görüyoruz. Bizim kültürümüzde farklı olana zulüm ve eziyet yoktur. Bizim topraklarımıza farklı olana terör yoktur" diye konuştu.

"BU VAHŞİLERİ CANİLERİ TERÖRİSTLERİ İSLAM DİNİ VE MÜSLÜMANLAR İLE ÖZDEŞLEŞTİRENLER"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kameraların önünde İnsanların boğazını kesmek, kadınların özgürlüklerini kısıtlamak hele hele insanları ateşte yakmak gibi insanlık dışı vahşice, canice davranışların içine girmek yoktur. Yazarlara, çizerlere şiddet uygulamak bizim medeniyetimizde asla kendisine yer bulamamıştır. Bu vahşileri, canileri, teröristleri, İslam dini ve Müslümanlar ile özdeşleştirenler bu vahşilere en büyük desteği verenlerdir. Canice cinayetler işleyip bunu da İslam parantezine alanlar, Ap açık bir sapkınlık içindedirler" açıklamasında bulundu.

"EY TANRIM BENİ İYİ Kİ KADIN OLARAK YARATMADIN" DİYEN MUSEVİLERE KARŞI NEDEN SESİNİZİ ÇIKARTMIYORSUNUZ?"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Antisemitizm yaftası yazarlara, çizerlere diz çöktürüyor geri adım attırıyor. Özür diletebiliyor. Kadın haklarından bahsedenlere sesleniyorum: Bütün dualarında her gün "Ey tanrım beni iyi ki kadın olarak yaratmadın" diyen Musevilere karşı neden sesinizi çıkartmıyorsunuz? Her gün bütün dualarında. Kadını bu kadar aşağılayan bir mantık olabilir mi? Bu tabii tahrif edilmiş bir Tevrat'ın ortaya koyduğu neticedir" ifadelerini kullandı.

"ANTİSEMİTİZMİ İSLAM DÜNYASINDA LANETLEYEN KINAYAN İLK BAŞBAKANIM"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ben Antisemitizmi, İslam dünyasında lanetleyen kınayan ilk başbakanım. Çünkü ben İsrail vatandaşının da Musevi'nin de beni yaratan Allah tarafından yaratıldığına inanan biriyim. Türkiye olarak sessiz kalmayacağız. Romanlar 78 milyon gibi bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Romanlara karşı yapılan her türlü ırkçı yaklaşım ayaklarımızın altındadır. İnşallah tüm ayrımcı yaklaşımlara son vereceğiz" diye konuştu.

"ROMAN KARDEŞLERİME BUÇUK MUAMELESİ YAPILMASINA, DIŞLANMASINA TAHAMMÜLÜMÜZ OLAMAZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede hiç kimseye buçuk muamelesi yapılamaz. Benim Roman kardeşlerime buçuk muamelesi yapılamasına, dışlanmasına tahammülümüz olamaz. Sizleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bekliyorum. Bütün roman kardeşlerimize sesleniyorum: Lütfen çocuklarınızı okula gönderin. Özellikle kız çocuklarınızı okula gönderin" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)