BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBizBizze 1 yaşında----

BizBizze 1 yaşında

BizBizze 1 yaşında
12 Aralık 2018 - 14:31 www.finansgundem.com

“Birlikte. Daha Güçlü” sloganıyla kadınları istihdam ve girişimcilik alanında desteklemek amacıyla koçluk, mentorluk, danışmanlık, eğitim desteği içeren kapsamlı programlar düzenleyen BizBizze Kadınlar için Fikir ve Destek Derneği, 1.yılını kutladı

2017’nin son aylarında kurulan BizBizze Kadınlar için Fikir ve Destek Derneği, birinci yaş gününü geçtiğimiz günlerde Beyoğlu Roxy’de bir partiyle kutladı. Yeni yılda da kadınları hem sosyal alanda, hem de istihdam ve girişimcilik alanında desteklemek amacıyla tamamen ücretsiz çok yönlü programlar düzenlemeye ve kadın girişimcileri buluşturan etkinlikler yapmaya devam edecek olan BizBizze, yeni planlarını ve hedeflerini bu partide açıkladı.

Fikret Yıldırıcı Stand up gösterisi, Oh My Goat grubundan canlı müzik ve çeşitli sürprizlerle “Bizbizze yeni yıllara” denilen bu partiye BizBizze üyeleri ve destekçileri katıldı. Gecede girişimci kadınların işlerinden hediyeler çekilişle verildi.

Yeni yılda yenilikler

BizBizze Kadınlar için Fikir ve Destek Derneği Başkanı Özden Anık Tekir açılış konuşmasında BizBizze’nin yeni yıl planları ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. BizBizze’nin yeni yaşında çalışma yürüttüğü alanları arttıracağını ifade eden Tekir, yeni dönemde iş kurmak ya da işini büyütmek isteyen kadın girişimciler için açmayı planladıkları girişimcilik programının yanına istihdam programını da ekleyeceklerini belirtti: “Ocak ayında uzun zamandır üzerinde çalıştığımız İstihdam programımızı duyurmaya başlayacağız. İstihdam programı ile çalışma hayatına ilk kez girmeye hazırlanan veya ara verip yeniden işe dönmek isteyen kadınlara güçlendirici eğitimler vermeye hazırlanıyoruz. Bahar döneminde de girişimcilik programımızın yeni dönemi olacak.”

BizBizze’nin çalışmalarına destek vermek, üyeleri olmak isteyen herkesin yaşamının BizBizze ile daha da güzelleşmesini amaçladıklarını aktaran Tekir, bunun için yeni yaşlarıyla beraber BizBizze üyeleri için fırsatlar, kolaylıklar ve sürprizler içeren bir üye değer seti hazırladıklarını, yeni yaşlarında üyelerinin dahil olacağı network etkinliklerine ve dönüştürücü, geliştirici buluşmalarına, eğitimlerine devam edeceklerini ifade etti.

BizBizze Kadınlar için Fikir ve Destek Derneği’nin çok başarılı bir yıl geçirmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Tekir’in verdiği bilgilere göre BizBizze kuruluşundan bu yana Bahar ve Güz dönemi olmak üzere iki kez Girişimcilik Programı açtı. Bahar döneminde iş kurmak isteyen kadınlara bir grup, Güz döneminde ise iş kurmak isteyen kadınlara ve iş sahibi olup işini büyütüp güçlendirmek isteyen kadınlara olmak üzere iki grup açtı. 11 Kurucu ile çıkılan yolda bir yılda üye sayısını 31’e çıkardı. 2018 yılı boyunca devam eden ücretsiz eğitimlerle mentorluk ve koçluk desteği de verdi ve 100’den fazla kadının girişimcilik dünyasına sağlam adımlarla girmesini sağladı.

BizBizze ile hayatlar güzelleşiyor

BizBizze kadınların sadece öğrendiği, deneyim kazandığı çalışmalarla yetinmeyerek, öğrendiklerini ve deneyimlerini başkaları ile paylaşma imkanı da yaratmayı ilke edindi. Kendi mentorlerini yetiştirebilmek için yaz aylarında bir Mentorluk eğitimi düzenledi. Mevsim Buluşmaları adını verdikleri etkinliklerle kadın girişimcileri, profesyonel hayatta yer alan kadınları ve kadınların toplumsal yaşama katılımını destekleyen tüm kişi ve kurumları bir araya getirdi. Joint İdea’nın ev sahipliğinde düzenledikleri bahar, yaz ve güz buluşmalarında destekçiler, gönüllüler ve katılımcıların birbiriyle tanışmasına imkan sunan networkingler, ilham veren söyleşiler ve paneller düzenlediler.

Girişimcilik programlarını geliştirmek, iş arayan kadınlara yönelik bir istihdam programı oluşturmak için uzun, titiz ve yaratıcı çalışmalar yaptıklarını aktaran Tekir, “Programlarımızı geliştirme, BizBizze’nin yarattığı değerlere yenilerini katabilme çabamız bizi daha çok gönüllü ile yeni danışmanlarla ve daha fazla kadın dostu kurumla bir araya getirdi. Çok güzel işbirlikleri, ortaklıklar ve paydaşlıklar oluşturduk. BFit, ICF Türkiye, Assess Danışmanlık, TEB, Şişli Belediyesi, İdeaSoft, BTYön, Girişim Hareketi gibi çözüm ortaklarımız, destekçilerimiz oldu” diyerek sözlerini bitirdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)